Heidi Weng og Finn Hågen Krogh

- Kanskje er vi skilt ved fødselen?

Heidi Weng har kommet styrket ut av en vond periode. Nå er Finn Hågen Krogh i ferd med å klare det samme. Duoen legger ikke skjul på at likhetstrekkene mellom dem er mange.

LIKHETSTREKK: Både Finn Hågen Krogh og Heidi Weng mener de har mange likhetstrekk til hverandre. Foto: NTB Scanpix
LIKHETSTREKK: Både Finn Hågen Krogh og Heidi Weng mener de har mange likhetstrekk til hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finn Hågen Krogh har slitt i sesongene etter toppløpene i Lahti-VM i 2017 og har heller ikke fått noen stor start på denne sesongen.

Forrige helg fikk imidlertid finnmarkingen en solid opptur. Etter en skuffende 31. plass og exit i prologen i Skandinavisk Cup på lørdag, slo Krogh knallhardt tilbake med suveren seier på 30 km fristil.

Krogh vant hele 44,3 sekunder foran Mattis Stenshagen og 48,1 sekunder foran Daniel Stock. Niklas Dyrhaug endte 1.30 minutter bak på 7. plass, mens løpere som Magne Haga og Simen Andreas Sveen ble slått med over to minutter av Alta-gutten.

Det svenske stortalentet William Poromaa - som for øvrig er kjæresten til Frida Karlsson - ble slått med 3.22 minutter av Krogh.

Kanskje var det vendepunktet for finnmarkingen på veien tilbake til formen som gjorde ham til en av verdens desidert beste langrennsløpere.

- Skilt ved fødselen?

I likhet med Heidi Weng har Krogh slitt med overbelastning og vært langt unna normal standard i flere sesonger.

- Når jeg hører hva Heidi sier, føler jeg at vi har havnet i samme situasjon og har slitt med det samme. Vi har kanskje vært mer i samme båt enn jeg trodde. Vi har litt lik utviklingskurve i karrieren og har gått på en smell samtidig. Nå er begge på gang igjen. Det er en del likheter, forteller Finn Hågen Krogh til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer