- Kanskje Europas aller beste klubb

Torres om Liverpool.

(Dagbladet.no): Kl. 16 i dag presenteres Liverpools nye spiss Fernando Torres i helrødt. 23-åringen får trøye nummer ni - tallet som tidligere stått bak på trøyene til Robbie Fowler og Ian Rush.

I dag tidlig tok han farvel med Atletico Madrid i Spania, og forklarte samtidig bakgrunnen for at han ville til Premier League og Liverpool. Han besto legetesten i går.

Kunne ikke si nei

Spania-spissen mener det var umulig å si nei til tilbudet fra Liverpool.

- Dette er et stort steg for meg og jeg tror dette er rett for alle. Noen ganger i livet trenger en spiller større utfordringer, sier Torres.

Han har spilt for Atletico siden han var guttungen og forteller at han gikk til klubben med en gang han fikk nyss om interessen fra Anfield.

- Jeg sa til klubben at de måtte ta tilbudet, fordi dette var klubben jeg ville spille for. De er en av de beste, kanskje den aller beste klubben i Europa, sier Torres.

Han føler ikke press på grunn av niertrøya, han tror det bare betyr at Liverpool-sjef Rafael Benitez har voldsom tro på ham. Så koster han også opp i mot 320 mill. kroner - inkludert Luis Garcia andre veien til Madrid.

TOK SELV LIVERPOOL-AVGJØRELSEN: Fernando Torres debuterte for Atletico Madrid som 17-åring i 2001. I dag skriver han under for Liverpool. Foto: Scanpix/Afp
TOK SELV LIVERPOOL-AVGJØRELSEN: Fernando Torres debuterte for Atletico Madrid som 17-åring i 2001. I dag skriver han under for Liverpool. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Stolt av Atletico-tiden

- Dette er en enestående sjanse for meg. Liverpool kan oppnå hva som helst, og det betød mye for meg da jeg valgt å gå dit. Jeg kommer med mye glede og ambisjoner. Jeg vil tilpasse meg så fort som mulig og jeg tror Premier League passer meg, sier han.

Han takker Atletico-fansen for støtten siden han skrev sin første proffkontakt som 15-åring.

- Jeg er stolt over det jeg oppnådde her og hjertet blir alltid i «Rojiblanco» uansett hvor jeg går. Jeg har ikke dårlig samvittighet, jeg tror avgjørelsen er god for meg og klubben. Og jeg håper å komme tilbake, når klubben er på det nivået den fortjener, sier Torres.

Liverpool-manager Benitez sier han lot seg overbevise at Torres entusiasme da en overgang ble luftet. Hvis det sto på penger hadde ikke spanjolen kommet.

Høyere lønn i andre klubber

- Atletico Madrid hadde mottatt større bud, spilleren hadde bedre tilbud fra andre. Men han ville hele tida til Liverpool. Det var avgjørende for meg, sier Benitez til Liverpool Echo.

Sjefen takker Liverpools nye amerikanske eiere George Gillett og Tom Hicks for at de som lovet graver dypt i lommeboka. Benitez tror Torres er en god investering.

- Kanskje Europas aller beste klubb

- Han er en fantastisk spiller som kan score mål, og han jobber hardt for laget. Jeg har også lagt merke til at han gir alt på trening. Han er talentfull og kan bli bedre.

• Din kommentar: Blir Torres en like stor suksess som Fowler og Rush på Anfield?