- Kanskje hadde det vært lurt om noen andre fikk prøve seg

Kaggestad slakter resultatene under Nilsen.

KRITISK: Foruten Henrik Ingebrigtsen (23) hadde Norge et slett friidretts-EM. Johan Kaggestad sier det kanskje er på tide at noen andre enn Ronny Nilsen får sjansen som sportssjef. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Foruten Henrik Ingebrigtsen (23) hadde Norge et slett friidretts-EM. Johan Kaggestad sier det kanskje er på tide at noen andre enn Ronny Nilsen får sjansen som sportssjef. Foto: NTB ScanpixVis mer

Foruten Henrik Ingebrigtsen (23) hadde Norge et slett friidretts-EM. Johan Kaggestad sier det kanskje er på tide at noen andre enn Ronny Nilsen får sjansen som sportssjef.

Nilsen har vært sportssjef siden 2008, men under hans ledelse har resultatene blitt gradvis svakere.

Til EM reiste Norge med en rekordstor tropp, men mange skuffet stort. Bare Ingebrigtsen kom hjem med medalje, sølv på 1500-meteren.

- Han gjør sikkert så godt han kan, og jeg skal ikke skjære hodet av Ronny Nilsen, men nå har han prøvd noen år. Kanskje hadde det vært lurt om noen andre fikk prøve seg, sier Kaggestad ifølge Bergens Tidende.

Kaggestad, som nå er mest kjent som sykkelekspert på TV 2, har både vært friidrettsutøver og trener.

- Det er Nilsen som har ansvaret. Det å ta ut riktige utøvere og skape en toppidrettskultur er hans ansvar, sier Kaggestad.

Nilsen ser mot OL Nilsen medgir at innsatsen i EM ikke var så god som ventet, men han mener det ikke står så verst til med norsk friidrett og sier han ikke vil gi seg.

- Jeg har kontrakt til og med OL i 2016 og forholder meg til det. Vi har rykket opp til Super League (øverste nivå i lag-EM), og selg om det ikke gikk så bra i EM, gjøres det etter min oppfatning et godt arbeid i organisasjonen. Jeg var veldig tydelig i forkant av EM at det var læring for en del unge som fikk muligheten, og at jeg forventet at de beste skulle prestere. Det jeg ikke er fornøyd med, er at vi fikk såpass få topp seks-plasseringer. Jeg mener vi kunne tatt flere med den troppen vi hadde tatt ut, sier han.

(NTB)