- Kanskje han hadde valgt annerledes

Tidspunktet for Kylian Mbappés annonsering om å bli i PSG, kan ha hatt betydning for Erling Braut Haalands karrierevalg, mener Petter Veland.

VALGTE MANCHESTER: Erling Braut Haaland kunne velge og vrake blant toppklubbene. Foto: Martin Meissner/AP/NTB
VALGTE MANCHESTER: Erling Braut Haaland kunne velge og vrake blant toppklubbene. Foto: Martin Meissner/AP/NTB Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland (21) er klar for Manchester City. Kylian Mbappé (23) blir værende i Paris Saint-Germain. Dermed glipper de to store stjernene Real Madrid har blitt sterkt linket til før overgangsvinduet åpner 1. juli.

- På en måte er det et veldig stort nederlag, for Real Madrid la veldig mye prestisje i det, sier Viaplay-kommentator Petter Veland til Dagbladet.

Eksperten på spansk fotball mener det virker som om Real Madrid tidlig la et tosidig løp, hvor klubben la egg i både Haaland- og Mbappé-kurven, før det ble lagt enda flere egg i sistnevnte og franskmannen ble pekt ut som det klare førstevalget.

- Nå ryker begge to. Kanskje hadde Haalands valg vært annerledes om han visste at Mbappé ikke ville dra til Real Madrid. Den spissplassen i Manchester City er veldig ledig, sier Veland og utdyper:

- Haaland kommer inn og er nummer én. Han er mye bedre enn Gabriel Jesus, som kanskje ikke er der engang neste sesong. For meg er det en åpenbar viktig faktor til at han valgte Manchester City foran Real Madrid.

Prestisjenederlag

Kanskje det hadde sett annerledes ut om Mbappé hadde annonsert at han ble værende i PSG på et mye tidligere tidspunkt.

- Real Madrid framstår som en taper markedsmessig, men det hadde vært verre hvis Haaland eller Mbappé hadde vært der, og så valgt å forlate klubben. Real Madrid er en suveren La Liga-vinner, så de lider ingen nød. Det er mer et prestisjenederlag, sier Veland.

Mbappé har blitt lovet mye makt i den franske storklubben etter signeringen, i tillegg til en gigantisk lønningspose. Veland tror ikke Real Madrid frykter at de taper så mye ansikt, eller at de ikke er like attraktive som klubb lenger.

BLIR VÆRENDE: Kylian Mbappé har annonsert at han blir i PSG i tre sesonger til. Foto: Michel Spingler/AP/NTB
BLIR VÆRENDE: Kylian Mbappé har annonsert at han blir i PSG i tre sesonger til. Foto: Michel Spingler/AP/NTB Vis mer

For Real Madrid-president Florentino Pérez personlig er det litt annerledes. Den mektige 75-åringen er vant til å få det som han vil.

- Det er et dobbelt nederlag for Pérez at det er nettopp City og PSG som henter Haaland og Mbappé, to klubber som han tidligere har advart mot, sier Veland.

- Tror du Perez henter en stor signering for å blidgjøre fansen etter at Haaland og Mbappé glapp?

- Det kan godt hende. Det kommer kanskje litt an på hvordan kampen på lørdag går (Champions League-finalen, journ.anm.). Med seier der, så er det vanskelig å gjøre det bedre denne sesongen. Det er begrenset hvor mye man kan kreve og håpe som supporter inn mot kommende sesong, svarer Veland og fortsetter:

- Skulle det bli tap der, så er det et steg opp til Liverpool og City, som jeg mener har hatt et jevnere høyere nivå og kanskje er et hakk foran de neste lagene - hvor Real Madrid er «best of the rest». Så kanskje det stiller seg litt annerledes da.

UNIK VARIANT: På overtid i den russiske cupen ligger laget Alania Vladikavkaz under 2-1 mot Zenit. Så får de frispark i denne posisjonen. Vis mer

- Ikke desperate

Real Madrid + stjernespiller har vært sant siden klubben fikk kallenavnet «Galacticos» under Pérez' første periode som klubbpresident (2000-2006), da klubben hentet store stjerner over en lav sko. De siste sesongene har det gått lengre tid mellom storsigneringene (se egen faktaboks).

Veland påpeker at det ikke er noen tvil om at Real Madrid har midler til å hente de aller største navnene i fotballen også i dag, etter rapporter som tilsier at spanjolene kunne hentet både Mbappé og Haaland denne sommeren.

Det betyr ikke at eierne kommer til å åpne sjekkheftet i sommer.

- Jeg tror ikke de er i en desperat situasjon. Jeg tror ikke vi er der at de bare henter noen spillere bare for å hente dem, sier Veland, som samtidig heller litt kaldt vann i åra til dem som holder med lørdagens finalemotstander Liverpool

- Jeg skjønner at Liverpool-fansen frykter at Real Madrid kan hente Mohamed Salah, som snart går ut av kontrakt. Så det blir en spennende sommer, sier Veland.

Uttalelsen kom før Salah uttalte torsdag at han blir værende minst én sesong. Samtidig har ikke angrepspartner Sadio Mané sagt hva han ønsker å gjøre i framtida. Kontrakten til senegaleseren går også ut neste sommer.

De to første spillerne inn porten på Santiago Bernabéu i sommer kan bli Chelseas Antonio Rüdiger (29), som er gratis og Monacos Aurélien Tchouaméni (22), som etter rapportene skal være nære en overgang. Sistnevnte har også blitt sterkt linket til nettopp Liverpool.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer