- Kanskje han vil revurdere det han sa nå?

Hangeland om det tvilsomme komplimentet fra Portugals trener.

FIKK MED SEG «KOMPLIMENTET»: Brede Hangeland sier han ikke lot seg irritere over det den portugisiske treneren sa om ham på pressekonferansen før kampen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FIKK MED SEG «KOMPLIMENTET»: Brede Hangeland sier han ikke lot seg irritere over det den portugisiske treneren sa om ham på pressekonferansen før kampen. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

||| Norge - Portugal 1-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I fraværet til landslagssjef Carlos Queiroz var det Agostinho Oliveira som ledet Portugal på Ullevaal i går kveld.

Før kampen ga han de norske gutta litt ekstra motivasjon da han uttalte seg på følgende måte om kaptein Brede Hangeland:

- Han er ikke en spesielt god spiller, eller teknisk spiller, men han er en veldig viktig spiller for Norge.

Hangeland fikk med seg ordene fra Oliveira i forkant av matchen - og smilte lurt da han ble konfrontert med utspillet etter 1-0-seieren.

- Jeg brydde meg ikke så veldig om det. Men kanskje han vil revurdere det nå? Jeg fikk det i hvert fall med meg, sier han.

- Irriterte det deg?

- Nei, han får ha sin mening. Jeg tror i hvert fall han og Portugal fikk seg en overraskelse av lille Norge i kveld, sier Hangeland.

Stolt Brede Han leverte igjen en god landskamp, og i motsetning til mot Island slapp han å skjelle ut medspillerne i pausen. Denne gangen gikk nemlig hele laget i krigen fra start - og viste den aggressiviteten som var totalt fraværende i 1. omgang på Sagaøya.

- Dette var en arbeidsseier til de grader. Det var en slik dag der man ser i øynene til alle gutta at det kom til å bli vanskelig å slå oss. Å få være med på dette var et privilegium, sier Hangeland til Dagbladet.

GLADGUTT: Erik Huseklepp ser ikke direkte misfornøyd ut etter å ha gitt Norge ledelsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
GLADGUTT: Erik Huseklepp ser ikke direkte misfornøyd ut etter å ha gitt Norge ledelsen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Han gledet seg over det lave antallet sjanser Portugal greide å skape i løpet av 90 minutter - bortsett fra Raul Meireles feite mulighet etter bare fem minutter var det sjelden grunn for Drillo & co å holde pusten på benken.

Hangeland sier han fikk en slags «ryggen mot veggen»-følelse etter hvert som portugiserne trykket på utover i 2. omgang - men selv med to ferskinger i forsvarsfireren ble han aldri stresset.

Vadim Demidov, som erstattet Kjetil Wæhler i midtforsvaret etter en snau halvtime, løste oppgaven meget tilfredsstillende.

- Han kom inn og var helt upåvirket av hvor viktig kampen var. Han spilte som om det skulle vært en kamp med Rosenborg.

- Hva synes du om Høgli og Ruud på backene?

- Jeg er imponert over begge to. Vi var godt organisert, hadde gode avstander og var gode til å komme tett oppi dem. Da spiller det ikke noen rolle om du møter Nani og Quaresma. Det er kjekt at to trauste karer kan stoppe to verdensstjerner, sier Hangeland til Dagbladet og smiler godt.

Huseklepp parkerte Alves Smilet til Hangeland ville imidlertid ikke vært like bredt om det ikke var for Erik Huseklepp. Brann-vingen var våken da John Carew presset keeper Eduardo til å gjøre en megatabbe, parkerte stopper Bruno Alves og rullet inn sin fjerde landslagsmål på 14 kamper - tre av dem på de siste tre.

- Du var mye kjappere enn portugiseren der?

- Jeg var raskere. Jeg tror i hvert fall ikke jeg hadde noen kortere vei til ballen enn ham.

DELER ÆREN MED CAREW: Men Erik Huseklepp måtte parkere midtstopper Bruno Alves for å nå ballen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
DELER ÆREN MED CAREW: Men Erik Huseklepp måtte parkere midtstopper Bruno Alves for å nå ballen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Hva tenkte du da du så ballen ligge der?

- Jeg tenkte at «den kan jeg nå», og merket raskt at jeg kom til å komme først, sier Huseklepp til Dagbladet.

I 2. omgang ledet han an en kjempeovergang hvor Norge, hvor han dro seg flott forbi en portugiser og bare kunne rulle ballen ut til Moa, som i så fall ville vært alene med keeper.

Men Huseklepp sendte pasningen rett i beina på den ene forsvareren som sto der - til Moas store fortvilelse.

- Ballen spratt dessverre opp i leggen min. Det er det som gjør at jeg bommer med pasningen, sier han.

Æren for målet delte han med John Carew.

- Han jobber den fram. Han lager målet, jeg bare setter den.

SYNES IKKE HANGELAND VAR GOD ELLER TEKNISK: Portugals reservetrener Agostinho Oliveira, som her takker Drillo for kampen.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SYNES IKKE HANGELAND VAR GOD ELLER TEKNISK: Portugals reservetrener Agostinho Oliveira, som her takker Drillo for kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer