FAKSIMILE: Bildet er manipulert, skriver en indignert Gold Coast Bulletin i bildeteksten på forsida - og legger til: En ekte kakerlakk kunne ikke trekke seg ut av en avtale på like skamløst vis. Faksimile: Gold Coast Bulletin
FAKSIMILE: Bildet er manipulert, skriver en indignert Gold Coast Bulletin i bildeteksten på forsida - og legger til: En ekte kakerlakk kunne ikke trekke seg ut av en avtale på like skamløst vis. Faksimile: Gold Coast BulletinVis mer

Kanskje ikke BAs Norling-forside var så ille likevel?

«Ussel kakerlakk».

(Dagbladet:) Daly Cherry-Evans har en høy stjerne i australsk rugby. Derfor var det en stor nyhet da han i mars skrev under en ny kontrakt med Gold Coast Titans, etter fem sesonger i Manly-Warringah Sea Eagles.

Men i reglementet var det åpning for at Evans kunne gå tilbake på avtalen, melder The Guardian. Da måtte det skje innen serierunde 13, som spilles neste uke.

Den regelen valgte Cherry-Evans å benytte seg av.

Forstår at det reageres For plutselig rev han Titans-avtalen i stykker, for i stedet å undertegne en livstidskontrakt med Sea Eagles. Han hevder avgjørelsen falt de siste par dagene, og at det er familiens hensyn som er gått foran.

- Det jeg har gjort de siste 48 timene ser kanskje ikke så veldig ærefullt ut, og det forstår jeg. Men det er bare en ting som kunne fått meg til å gå tilbake på mitt ord, og det er betydningen min familie har for meg, sier han, ifølge Guardian.

Setter BA i skyggen Den unnskyldningen er ikke mye verdt for lokalavisa Gold Coast Bulletin, som åpenbart så fram til å få Daly Cherry-Evans inn i sitt lokale lag. Cherry-Evans er nemlig født og oppvokst i Redcliffe i delstaten Queensland, og Gold Coast Titans er også et lag innenfor stolte Queensland-rammer. Klubben han har spilt for, Sea Eagles, er derimot basert i utkanten av Sydney, New South Wales.

Derfra har han vært med på Queenslands delstatslag, kalt «The Maroons». Men det er usikkert om det blir så lett for ham i tida som kommer. Forsida av Gold Coast Bulletin i dag gjør at Bergensavisens harselas med Rikard Norling i forrige uke framstår like provoserende som en hvit serviett:

«Lojalitet. Ære. Integritet. Det er the Maroons leveregel. Med den skammelige helomvendingen foran Gold Coast Titans har Daly Cherry-Evans sveket Queensland-drakta. Daly, du er ikke stor nok for denne fantastiske delstaten. Du hører hjemme i Sydney, siden du bare er enda en... USSEL KAKERLAKK», utbasunerer Gold Coast Bulletin.

Saken dekker hele fronten, med et bilde av Daly Cherry-Evans hvor han har fått manipulert inn følehorn i panna.

Til gjengjeld har lokalavisa i Manly like utenfor Sydney, The Manly Daily, skiftet forsidenavn til The Manly Daly i anledningen det store rugbydramaet - som for deres del fikk en lykkelig utgang.