FLEIPET OM EDVALD: Mark Cavendish var både sur og blid under pressetreffet to dager før starten av Tour de France. Briten skal dele etappene broderlig med Edvald Boassson Hagen under åpningsuka av rittet.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FLEIPET OM EDVALD: Mark Cavendish var både sur og blid under pressetreffet to dager før starten av Tour de France. Briten skal dele etappene broderlig med Edvald Boassson Hagen under åpningsuka av rittet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Kanskje jeg bare burde bli hjemme fra Tour de France?

Cavendish fleipet etter Boasson Hagens comeback.

SAINT-LÔ (procycling.no): Mark Cavendish inntok podiet med storm da Team Dimension Data møtte pressen i forkant av Tour de France-starten.

• Følg Tour de France LIVE hos procycling.no!

Først la han seg ut med en britisk journalist som hevdet Cavendish tidligere hadde sagt det var et personlig mål for ham å bære ledertrøya i Tour de France.

- Jeg har aldri sagt at det er et mål for meg. Det er noe du finner på. Mitt mål er å vinne etappeseirer, og da kan du også få ledertrøya som en konsekvens av det, rettet den britiske stjernen.

Cavendish: - Edvald er en utrolig fyr Så myknet han helt opp da han av NRK ble spurt om å hva Edvald betyr for ham som lagkamerat.

- Det betyr i hvert fall at jeg får flere spørsmål fra norske journalister, kvitterte Cavendish og fortsatte:

- Han er en utrolig fyr. Både som lagkamerat og venn. Han er en fantastisk fyr å ha på laget. Det jeg har lagt merke til nå, er at han tar større lederansvar. Før lot han heller beina snakke. Nå har hatt tatt nye steg. Han samler laget, får dem med seg, forteller hvordan de skal kjøre og sier i fra hva han mener.

Boasson Hagen slet - som Cavendish - da han var i Team Skys rekker. Denne sesongen har han gjentatte ganger vist at han er tilbake i toppform.

Sist under NM i Bodø og under oppkjøringsrittet til touren: Critérium du Dauphiné.

- Jeg spøkte med det i etterkant av Dauphiné: Kanskje jeg bare skal holde meg hjemme fra Tour de France? Edvald har vært i superform. Han er der for å gjøre en jobb i alle typer terreng, men er også der i kampen om en etappeseier. Han gjør det alltid mens han bruker minst mulig krefter. Det er veldig imponerende. Jeg er trygg på at du vil se ham et par ganger på podiet under Tour de France, mener Cavendish.

Regner med å bli nest siste opptrekker Boasson Hagen fikk ikke et eneste spørsmål på podiet i Saint-Lô, men svarte på noen spørsmål fra norsk presse på vei ut av lokalet.

Blant annet om hva han tenkte om rosen fra Cavendish:

- Han var vel ikke så veldig seriøs når han sa det, men det er hyggelig det, sier 29-åringen til procycling.no.

I tillegg Boasson og Cavendish, har Team Dimension Data både Mark Renshaw og Bernhard Eisel på plass i Frankrike. Det betyr at de har et sterkt opptrekk og kan utfordre både i flatt og mer kupert terreng under åpningsuka.

- Jeg blir vel tredjemann i opptrekket, og skal prøve å ta et langt drag mot slutten der. Så blir det nok Renshaw som er sisteopptrekker, tror Boasson Hagen.

- Du ser på resultatene at han trives Teamsjef Doug Ryder er ikke bekymret for at Boasson Hagen og Cavendish ikke skal bli enige om etappefordelingen under tourens første uke.

- Den første etappen er perfekt for Cavendish og de andre spurterne, mens etappe to og fem passer best for Edvald. Å ha begge disse to på laget er en stor bonus for oss. Å ha Edvald der for Cavendish på de flatene spurtene, er som å ha Tony Martin litt tidligere i karrieren hans. Begge gleder seg og er innstilt på å hjelpe hverandre. I fjor lå alt presset på Edvald i massespurtene, men når de to som kan dele på det, sier Ryder til procycling.no.

- Hva har dere gjort med Boasson Hagen? Hvorfor blomstrer han i laget deres nå?

- Det er fantastisk å se. Han trives på laget vårt og det er ikke noe press på ham til å prestere. Han har en indre driv for å oppnå målene han setter seg. Han får all støtten han trenger. Du ser på resultatene hans at han drives. Han har det fint både på og utenfor sykkelen og vi har et veldig godt forhold til ham.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!