«Kanskje jeg bare skal finne meg en ny idrett»

Skipresident Jan Jensen misliker at Thomas Alsgaard og flere andre eliteutøvere ikke vil gå NM-tremila fordi den arrangeres som fellesstart. Thomas Alsgaard har rett og slett gitt opp å kommentere kritikken fra idrettspampene.

Mandag tok langrennskomiteen kraftig til orde mot eliteløpernes negative holdning til fellesstarten på tremila i NM. Nå får komiteen støtte av sin øverste politiske leder, skipresident Jan Jensen.

- Hvis det er snakk om en boikott, så blir det helt feil. Hele langrennssporten taper på det, sier Jensen til Dagbladet.

Presidenten presiserer at han respekterer løpernes innsigelser mot de mange nye konkurranseformene, og ønsker seg stor takhøyde for personlige meninger.

- Men hvis noen velger å boikotte en distanse fordi de ikke liker konkurranseformen, så synes jeg det er korttenkt lite framtidsretta, sier ha.

Skipresidenten fikk også støtte for sitt syn av toppidrettssjef Bjørge Stensbøl på Dagsrevyen i går kveld.

Løperne står likevel fortsatt på sitt. Thomas Alsgaard og Kristen Skjeldal dropper tremila på grunn av konkurranseformen. Espen Bjervik og Erling Jevne står også over, men bare delvis på grunn av fellesstarten.

Gir opp

Skistjernene misliker sterkt den kritikken de nå få fra høyeste pampehold. Da Dagbladet ringte Thomas Alsgaard i går kveld, var det en meget frustrert mann vi fikk på tråden.

- Hva synes du om at skipresidenten går såpass klart ut mot NM-boikotten?

- (Pause) ...Ja, jeg får vel bare gå da, sier han ironisk.

- Sier du virkelig nå at du kommer til å ombestemme deg, og gå likevel?

- (Pause) ...Kanskje jeg bare skal finne meg en ny idrett, da. (Ny pause.) Nei, jeg gir opp.

- Jeg orker ikke si noe mer om dette nå. Dessverre. Jeg må bare si ha det bra. Snakk med de andre gutta.

Prinsippfast

Og Alsgaard får moralsk støtte fra eliteløpernes tillitsvalgte, Espen Bjervik.

- Jeg har veldig respekt for Thomas. Han er er ekstremt trofast mot prinsippene sine, og det står respekt av at han gjennomfører dem, sier Bjervig.

Bjervig ønsker likevel å framheve at eliteløperne ikke har organisert noen felles boikott mot NM-tremila.

- Alle løperne tar sine egne individuelle valg på om de stiller opp. Men rent prinsippielt er stort sett alle løperne på landslaget imot fellesstart.

Han mener det er feil at løpernes kritiske røster gang på gang blir ignorert av idrettslederne, særlig i det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Vi løpere er tydelig bare én av mange interessenter i langrennssporten.

Rydder opp

Skipresident Jan Jensen har fulgt debatten om NM-tremila fra sidelinja de siste dagene, og er overrasket over dimensjonene i konflikten har fått. I dag reiser han til Vang for å overvære NM.

- Jeg vil gjøre mitt for å rydde opp og snakke med alle parter for å finne ut hva som eventuelt ligger i denne konflikten. Det er uheldig å leve med bråk internt, sier Jensen.

OPPGITT: Thomas Alsgaard er oppgitt over skipampenes manglende forståelse for løpernes synspunkter.