- Kanskje jeg bør kutte ut russisk

Sjevtsjenko såret av spionrykter.

(Dagbladet.no): Andrei Sjevtsjenko er blitt beskyldt for å være lat, treig, en skjødehund for sin modellkone og Premier League-historiens største flopp. Men ingenting har såret ham mer enn avisoppslaget i Daily Mirror sist tirsdag.

Sjevtsjenko ble uthengt som en tyster og sladrehank, en muldvarp som fungerte som «øynene og ørene» til klubbeier Roman Abramotvitsj i Chelsea-garderoben.

- Det er veldig synd, for egentlig synes spillerne Sjevtsjenko er en fin fyr, men de kan ikke stole på ham mer, og det er åpenbart ikke bra for lagmoralen, sa en klubbkilde til avisa.

Ikke nære venner

I dag svarer Sjevtsjenko på de alvorlige anklagene. Og ukraineren er svært såret over skriveriene om at han er en angiver.

- Jeg blir gjort til syndebukk for ting jeg ikke har noe med å gjøre, sier Sjevtsjenko til seriøse The Times.

- Ryktene er bare løgner. Mye usant er blitt sagt om meg, som har forårsaket mye smerte for meg og familien min. Jeg er en fotballspiller, ingen politiker. Jobben min er å spille, det er alt. Det er hva jeg har gjort siden jeg var ni år gammel. Folk krysser grensene med det de sier om meg. Det er pisspreik! sier Sjevtsjenko til seriøse The Times.

Hans nære forhold til Abramovitsj er også betydelig overdrevet, ifølge ukraineren selv. Nå vurderer han å kutte ut russisk de gangene han snakker med den styrtrike klubbeieren.

NEVNER IKKE MOURINHO:  Andrei Sjevtsjenko avviser at han er bestekompis med Roman Abramovitsj, at han er en spion i Chelsea-garderoben og at han har tenkt å gi seg. Men manager José Mourinho nevner han ikke med et ord. Foto: REUTERS
NEVNER IKKE MOURINHO: Andrei Sjevtsjenko avviser at han er bestekompis med Roman Abramovitsj, at han er en spion i Chelsea-garderoben og at han har tenkt å gi seg. Men manager José Mourinho nevner han ikke med et ord. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg møter Abramovitsj i garderoben fra tid til annen, og en sjelden gang på treningsfeltet. Vi har kanskje en liten prat, men det er naturlig ettersom vi begge snakker russisk. Kanskje jeg bør slutte å snakke russisk, kanskje det er det som gir folk et galt inntrykk, sier han.

- Mitt forhold til ham er det samme som alle de andre spillerne. Han er presidenten, og jeg er en spiller. Forholdet er utelukkende profesjonelt.

Nekter å gi opp

Men selv om Sjevtsjenko forsvarer seg etter beste evne, tror mange det er han som er grunnen til det iskalde forholdet mellom José Mourinho og Abramovitsj. Både med sitt kroppsspråk og oppsiktsvekkende angrep på spissen i full offentlig har Mourinho demonstrert at han har mistet tålmodigheten med mannen som ble hentet for 30 millioner pund.

En av historiene som skal ha skapt splid mellom Mourinho og klubbeieren, var da Abramovitsj angivelig forsøkte å hente israeleren Avram Grant, i håp om at han kunne hjelpe Sjevtsjenko å finne formen.

Til stor ergrelse for Mourinho. Nå ble det aldri noe av, men Sjevtsjenko selv stiller seg uforstående til at den angivelige «vennetjenesten» fra Abramovitsj.

- Avram Grant? Jeg vet hvem han er, men jeg kjenner ham ikke. Jeg vet bare at han var treneren til Israel, men det angår ikke meg om han kommer eller ei. Det er en avgjørelse klubben tar. Jeg er bare her for å spille. Det er vanskelig når man blir gjort til midtpunkt for all oppmerkomhet hele tiden, sier han.

Ukraineren har ofte uttalt at han ønsker å avslutte karrieren i Chelsea, men få tror det vil skje etter den tunge sesongen han har hatt så langt, med bare tre ligamål.

- Kanskje jeg bør kutte ut russisk

Men selv er han fortsatt fast bestemt på å fullføre kontrakten.

- Kontrakten min varer i fire år. Jeg er her nå, og jeg blir her. Jeg blir angrepet fra alle hold, men har ingen intensjoner om å gi meg. Jeg er ingen «quitter», sier Sjevtsjenko til The Times.

SJEVTSJENKO-FAN:</B> Men ukraineren benekter tette bånd med klubbeier Roman Abramovitsj.