TO ETAPPESEIRE: Marit Bjørgen vant dagens etappe, tre kilometer klassisk intervallstart i Toblach. Etter løpet ventet til og med et potensielt skiftetelt på jentene.Foto: Lise Åserud / Scanpix
TO ETAPPESEIRE: Marit Bjørgen vant dagens etappe, tre kilometer klassisk intervallstart i Toblach. Etter løpet ventet til og med et potensielt skiftetelt på jentene.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Kanskje Kowalczyk får litt å tenke på

Bjørgen slo tilbake, men polakken leder fortsatt sammenlagt.

• Vi fulgte rennet direkte i langrennstudio

(Dagbladet): Marit Bjørgen vant dagens etappe i Tour de Ski, men Justyna Kowalczyk leder fortsatt sammenlagt etter tre kilometer klassisk med intervallstart i Toblach.

Bjørgen gikk inn til tida 10.49,2, 3,9 sekunder foran den polske jenta, og fikk også med seg femten bonussekunder. Dermed har Kowalczyk 17,7 sekunder tilgode på den norske jenta i sammendraget.

- Det er gøy å vinne igjen, absolutt. Jeg klarte å gå fort i dag, og det var moro. Det er nok denne dagen jeg har følt at jeg virkelig var på hugget, så det er nok det beste jeg har gjort hittil i Touren. I dag hadde jeg dagen, sier Marit Bjørgen til NRK etter sin andre etappeseier på rad.

Justyna Kowalczyk har tre så langt.

- Det betyr mye for meg og selvtilliten, og tryggheten på at ting fungerer. Kanskje Kowalczyk også får litt å tenke på, sier Bjørgen.

Kowalczyk selv avviser forøvrig igjen at kneproblemene er noe problem, i hvert fall ikke i dag.

- Jeg kjente ikke kneet i dag, vi får se hva det betyr i resten av Touren. Det er en stor overraskelse for meg at jeg fortsatt leder, men i morgen er det en vanskelig dag for meg, og dagen etter er også vanskelig. Så får vi se, sier polakken til NRK.

Jacobsen på pallen
Marit Bjørgen var 15 sekunder foran lagvenninne Astrid Uhrenhold Jacobsen, som ble nummer tre.

Jacobsen ledet lenge i mål, og bare de to sammenlagtfavorittene kunne hamle opp med henne.

-  Jeg byttet ski rett før start faktisk, så takk til smørerne som har jobbet så hardt i dag. Det var absolutt et riktig valg, selv om jeg ikke hadde 100 prosent feste i bakkene. De var utrolig gode å stake på, så det tror jeg at tjente jeg på på slutten, sier Uhrenholdt Jacobsen, som valgte bort rubbski for tørrvoks i siste liten.

- Kroppen fungerte også greit, mye bedre enn på duathlonen for to dager siden, sier Jacobsen til NRK.

Strålende bra
Landslagstrener Egil Kristiansen er naturlig nok veldig fornøyd med innsatsen.

- Strålende bra innsats av mange av jentene, så vi er veldig fornøyde. Jeg så det spruta litt av Marit i første bakken, viljen var der og skia satt, så veldig bra. Det er klart det beste hun har gjort i Touren, sier landslagstrener Kristiansen til NRK.

- Dette betyr at det blir jevnt framover, og klarer Marit å ta inn litt mer på morgendagens sprint, så starter de kanskje omtrent likt på jaktstarte på torsdag, sier Kristiansen.

Fullt like bra som for Bjørgen og Jacobsen gikk det likevel ikke for Therese Johaug, som synes hektet av i sammendraget. Hun endte 21,2 sekunder bak Bjørgen på sjetteplass, men er fortsatt nummer tre sammenlagt, 1.33,9 bak Kowalczyk.

Av de øvrige norske ble Marthe Kristoffersen nummer 9, Kristin Størmer Steira 24, Ingvild Flugstad Østberg 25 og Heidi Weng 52.

I morgen er det sprint, fristil.