PÅ BØLGELENGDE: Robin van Persie og Wayne Rooney spilte for første gang sammen fra start for Manchester United. Dømt ut i fra forestillingen i Romania, kan det bli et fruktbart samarbeid framover. Foto:  Vadim Ghirda / AP Photo / NTB Scanpix
PÅ BØLGELENGDE: Robin van Persie og Wayne Rooney spilte for første gang sammen fra start for Manchester United. Dømt ut i fra forestillingen i Romania, kan det bli et fruktbart samarbeid framover. Foto: Vadim Ghirda / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Kanskje mitt beste United-mål til nå

Van Persie og Rooney fikset United-seier i Romania.

(Dagbladet): Cluj - Manchester United 1-2, Galatasaray - Braga 0-2.

Tanken på hva et samarbeid mellom Robin van Persie og Wayne Rooney kunne føre med seg, ga nok mange Manchester United-supportere vann i munnen da nederlenderen flyttet fra Emirates Stadium til Old Trafford like før seriestart.

Manglende kampgrunnlag for førstnevnte og en dyp flenge i låret på sistnevnte allerede i annen serierunde, førte imidlertid til at nummer én og to på toppscorertoppen i Premier League i fjor først var å finne i samme startoppstilling i tirsdagens Champions League-møte med Cluj i Romania.

De to superspissene virker allerede å være på bølgelengde, selv om de ikke har spilt mange minuttene sammen, og borte mot de rumenske seriemesterne ble kombinasjonen direkte kampavgjørende.

For med to presise serveringer fra Rooney, og med to ukonvensjonelle avslutninger fra van Persie snudde nemlig Manchester United kampen etter å ha havnet under allerede etter 14 minutter.

- Jeg tror det var første gang vi startet samtidig, og vi er begge veldig fornøyde med det, men dette handler om hele laget. Chicharito spilte veldig bra i dag, og vi har Danny (Welbeck). Vi har mange spisser, så dette er et samarbeid, sier van Persie til ITV.

Kravstor Dermed har engelskmennene fått den innledningen på gruppespillet de hadde håpet på etter fjorårets fadese, der de ikke klarte å ta seg videre fra en på papiret enkel gruppe.

Med full pott etter to kamper er mye av grunnlaget lagt for at sir Alex Fergusons menn også skal spille i den gjeveste europacupen når det drar seg til etter nyttår. Likevel: En kravstor van Persie, som allerede står med sju United-mål etter overgangen fra Arsenal, er ikke tilfreds:

- Jeg mener jeg er på gang, men jeg vil gjerne bidra med flere målgivende pasninger. Jeg har sju mål, men for meg, som jeg har sagt mange ganger, handler det ikke bare om å score mål. Selvfølgelig er det viktigste å vinne, men jeg vil ha flere målgivende. Til nå har jeg bare én, så jeg vil gjerne forbedre det. Jeg er inne i en god stim, men jeg kan alltid bli bedre, sier van Persie.

SKULDERTREFF: Robin van Persies første mål for kvelden kom da han ble truffet i skulderen av Wayne Rooneys frispark. Det andre var det imidlertid høy klasse over.Foto: Vadim Ghirda / AP Photo / NTB Scanpix
SKULDERTREFF: Robin van Persies første mål for kvelden kom da han ble truffet i skulderen av Wayne Rooneys frispark. Det andre var det imidlertid høy klasse over.Foto: Vadim Ghirda / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det begynte ikke særlig bra for United under fullmånen i Transilvania, og akkurat som mot Tottenham i helgen, ble Rio Ferdinand avslørt på fart da avstandene ble for store i den bakre fireren. Det visste Modou Sougou og Pantelis Kapetanos å utnytte, og dermed sto det 1-0 til vertene allerede etter 14 minutter.

Men så var det dette med Rooneys hovmesterblikk og van Persies avslutteregenskaper som Cluj ikke klarte å forsvare seg mot. Halvtimen ut i oppgjøret fikk gjestene frispark på venstresida, som Rooney slo inn foran mål. Fra det som muligens var en offsideposisjon steg en umarkert van Persie til værs. Ballen traff ham i skulderen, men fikk en perfekt bue over keeper Mário Felgueiras, som lite kunne gjøre.

Beste så langt Der utlikningen delvis var et resultat av tilfeldigheter, var det skyhøy klasse over seiersmålet. Rooney løftet ballen over hodet på Cluj-stopperne og ned på foten til van Persie, som på lekkert vis styrte avslutningen rundt Felgueiras og i mål. Etterpå utropte han det til sitt beste mål i United-trøya så langt:

- Det andre var kanskje mitt beste for United. Jeg må se det igjen, men det føltes bra da ballen forlot foten. Alt starter med en god pasning, så jeg er nødt til å takke Wayne, for det er ikke mange spillere som kan sende avgårde en ball som det der. Det var bra oppbyggende spill i forkant av målet, og da ballen kom til ham, visste jeg at han kunne se pasningsmuligheten og faktisk gi meg ballen jeg ønsket meg, så all ære til Wayne, sier van Persie.

Sir Alex Ferguson feller følgende dom over scoringen:

- Både pasningen og avslutnignen var like gode. En fantastisk avslutning, selvfølgelig, men for en fin ball Wayne løftet inn. Jeg trodde først den var for lang, men Robin gjorde en god jobb med å komme fram, sier Ferguson til ITV, ifølge manutd.com.

I den andre kampen i gruppe H sørget mål fra Rúben Micael og Alan for at Braga reiste seg etter 0-2 tapet hjemme mot Cluj sist ved å vinne borte mot Galatasaray.