- Kanskje Rasmussen har surret med navnene?

Lauritzen skjønner ikke angrepet på Hushovd.

(Dagbladet.no): Det norske sykkelmiljøet er rystet etter skandalesyklisten Michael Rasmussens beskyldninger mot Thor Hushovd.

Den 33 år gamle dansken, som er falt i unåde hos de fleste etter sine mange løgner under sommerens Tour de France, hevder i den danske avisa BT at Hushovd har brutt antidopingreglene og syklet Tour de France med to advarsler.

Hushovd selv avfeide danskens påstander som tullprat, mens president Erik M. Aarethun i Norges Cycleforbund avviste at Grimstad-oksen har fått advarsler for manglende rapportering til antidopingmyndighetene.

- Skades ikke av dette

Hushovds gode venn Dag Otto Lauritzen blir tatt på senga når han får Rasmussens uttalelser opplest av Dagbladet.no.

- Hvis det er noen ryttere som er ærlig og redelige, er det Thor Hushovd. Jeg tror 100 prosent mer på Thor enn på Rasmussen. Jeg har ikke snakket med Thor om dette, men hvis han og Aarethun sier det ikke er tilfellet, er det garantert riktig, sier Lauritzen til Dagbladet.no.

- Hvilket motiv tror du Rasmussen har for å gå ut med dette?

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor han skal blande inn Thor. Kanskje han har surret med navnene, og blandet Thor med noen andre? Det må være for å trekke andre inn i sine egne problemer, og rettferdiggjøre det han har holdt på med selv. Det blir bare spekulasjoner. Det er trist å komme med slike beskyldninger om andre, sier han.

FØLER MED HUSHOVD: Dag Otto Lauritzen mener Michael Rasmussen har gått over streken med uttalelsene sine om Thor Hushovd. Foto: SCANPIX
FØLER MED HUSHOVD: Dag Otto Lauritzen mener Michael Rasmussen har gått over streken med uttalelsene sine om Thor Hushovd. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter mange år som toppsyklist og TV 2-ekspert i Tour de France har Lauritzen et stort internasjonalt kontaktnett innen sykkelsporten. Han tror ikke Hushovds gode navn og rykte tar skade av utspillet fra Rasmussen.

- Jeg kan ikke skjønne at Hushovd skades av dette. Hvis det er noen som oppfattes som rene og seriøse, både i sykkelkretser og utenfor, er det Thor. Jeg har god kjennskap til de fleste sykkeljournalister i verden. Toppidretten, og særlig sykling, har et frynsete rykte, men folk tror virkelig på Thor, han er kjent for å være mannen med et reint rulleblad.

- Men dette er uansett ikke positivt for Hushovd?

- Det er leit for Thor, falske beskyldninger er alltid synd. Alle toppidrettsutøvere har nok med selv, om de ikke må forsvare seg mot falske rykter i tillegg. Jeg skal ringe ham etterpå og uttrykke min medfølelse, sier Lauritzen.

Ingen tyngde

TV 2-ekspert Johan Kaggestad tror ikke Rasmussen lenger har injurierende kraft.

- Han blir ikke tatt på alvor i det hele tatt, han har ikke noe tyngde. Jeg snakket med teamet i dansk TV 2 i sommer, og de sa at uttalelsene hans var så godt som uten troverdighet. Nå har han løyet så mye. Framover bør han ti stille, og heller bygge opp tillit igjen. Men jeg kan ikke tenke meg at det er noe lag som vil ha ham, sier Kaggestad.

Han understreker imidlertid at Rasmussen ikke er noen dumskalle.

- Kanskje Rasmussen har surret med navnene?

- Han er ikke dum, han er mer enn vanlig intelligent. Rasmussen er ekstrem på å forberede seg, og ekstrem på å utnytte alle muligheter. Nå er han blitt tatt med buksa nedem, for han skjønte ikke at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var på hugget, sier han.

Leder for Antidoping Norge, Anders Solheim, vil ikke si om Hushovd er en som har fått advarsler for å ikke ha meldt fra om hvor han har vært.

- Vi går ikke ut med hvilke enkeltutøvere vi gir advarsler til. Men særforbundet til utøverne får en kopi, sier han til Dagbladet.no.

<B>TRAKK FRAM HUSHOVD:</B> I et intervju med den danske avisen BT blir Thor Hushovds gode navn og rykte svertet av Michael Rasmussen.
<B>BØR HOLDE KJEFT:</B> Johan Kaggestad mener Michael Rasmussen er ribbet for all troverdighet.