Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kanskje ser mange andre folk de samme tingene nå

Benitez blåser liv i Ferguson-feiden.

BITRE FIENDER: Alex Ferguson (t.v) har tilsynelatende lite til overs for Rafa Benitez, manageren som nå har kritisert skotten både fra Liverpool og Chelsea. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
BITRE FIENDER: Alex Ferguson (t.v) har tilsynelatende lite til overs for Rafa Benitez, manageren som nå har kritisert skotten både fra Liverpool og Chelsea. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Ligacup, 2. semifinale: Swansea  - Chelsea i fotballstudio

(Dagbladet): Det ble omtalt som «tidens friskeste pressekonferanse», men da sesongen var over sto Rafael Benitez igjen som taperen.

Midt i gullkampen mellom Manchester United og Liverpool i 2009 gikk daværende Liverpool-sjef Benitez knallhardt ut mot Alex Fergusons krasse omtale av dommerne i Premier League.

- Han er den eneste manageren i ligaen som kan unngå straff for disse tingene, sa Benitez.

Ønsker United-sjefen utestengt Det skal sies at Ferguson er blitt straffet for kritikk av fløyteblåserne. I 2011 fikk han fem kampers karantene for kritikk av den svartkledte i et Chelsea-tap - to av matchene var betinget fra en episode i 2009.

Nå er Benitez i Chelsea - og den spanske treneren har fortsatt noe uoppgjort med den skotske United-sjefens oppførsel.

Benitez har nemlig registrert Fergusons slakt av dommerassistenten på White Hart Lane lørdag, Simon Beck vinket nemlig ikke for straffe da Wayne Rooney gikk i bakken.

Det er ennå ikke kjent om Ferguson risikerer straff av det engelske fotballforbundet. Han har inntil i morgen kveld på å forklare angrepet mot Beck. Men Benitez har liten tro på skotten blir suspendert.

Liknende hendelser - Det er opp til FA hva de gjør med dette. Men det jeg sa på den tida var det jeg tenkte, og jeg ser nå at dette er liknende, sier Benitez ifølge The Times (betalingsmur).

Motivasjonen for oppgjøret med Ferguson for snart fire år siden var noe helt annet, sier han.

- Jeg prøver alltid å konsentrere meg om min egen jobb, men når det gjelder den gangen med Ferguson prøvde jeg å beskytte klubben min, sier Benitez.

- Jeg kunne se hva som skjedde, fra min synsvinkel. Kanskje ser mange folk andre de samme tingene nå. Jeg ønsker ikke å snakke så mye om det, fordi det er så opplagt.

Hånet Benitez Benitez ble selv hånet av Ferguson i november, United-sjefen mener spanjolen er heldig som fikk overta laget fra Stamford Bridge. Den gangen mente TV2-ekspert Kasper Wikestad at historien gjentar seg mellom de to.

- Alle managere som har prøvd å ta opp kampen med Ferguson opp gjennom årene har stort sett tapt. Sir Alex er en luring, og du lurer ikke en luring. Han glemmer aldri sånne ting som Benitez-utspillet.

VILLE HA STRAFFE: I denne episoden mente Alex Ferguson at Wayne Rooney (midten) skulle fått et straffespark. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB SCANPIX
VILLE HA STRAFFE: I denne episoden mente Alex Ferguson at Wayne Rooney (midten) skulle fått et straffespark. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!