Hoppverden i sorg:

- Kanskje tidenes aller mest fullkomne skihopper

Etter et liv preget av skandaler, minnes Matti Nykänen først og fremst for sine vanvittige prestasjoner i hoppbakken.

DØD: Finlands hopplegende Matti Nykänen er død. Det opplyser slektninger av ham til avisa Seiska. 55-åringen vant en rekke OL- og VM-gull. Video: NRK, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag morgen kom nyheten om at den finske hopplegenden Matti Nykänen er død. Hoppikonet ble bare 55 år gammel.

Nyheten blir møtt med sorg i hoppmiljøet, hvor finnen - som er kjent for et liv fult av nedturer privat - i dag først og fremst hylles for sin enorme suksess i idretten.

En som tar nyheten med stor sorg er Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen.

- Matti var et forbilde for generasjoner av skihoppere, og jeg var en av dem som var i nesegrus beundring over Mattis idrettslige prestasjoner. Han tok idretten vår til et helt nytt nivå, og han vant det som var å vinne. Det gjorde han på en overbevisende måte, hver eneste gang, sier Bråthen til Dagbladet.

Han beskriver Nykänen som en av hoppidrettens aller største, om ikke den definitivt største, profiler noensinne.

- Han har betydd veldig, veldig mye for mange som idrettsutøver. Han var en hel idretts helt, og var kanskje en av de aller største idrettsheltene en stolt hoppnasjon som Finland har hatt, sier Bråthen og legger til:

- Det er bare trist å tenke på at han har forlatt oss i en alder av bare 55 år. Han har satt dype spor etter seg, som kanskje tidenes aller mest fullkomne skihopper. Hvil i fred, Matti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer