Kantspillerne Norge mangler

Norge har en eminent kantspiller i Jan Derek Søresen. Danskene Dennis Rommedahl og Jesper Grønkjær er kantspillerne det norske landslaget mangler. I tillegg har Danmark Martin Jørgensen i bakhånd.

- Grønkjær og Rommedahl må være blant europas raskeste kantspillerne. De har en utrolig fart, og fart er viktig når du spiller på kanten, sier tidligere kantspiller og nåværende TV2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til Dagbladet.

Han profilerte selv på farten i sin aktive karriere.

- Jeg berget meg på farten og kunnskapen til å starte riktig, sier Mini.

Det norske landslaget har en eminent kantspiller i Jan Derek Sørensen, men Mini mener Sørensen mangler en viktig ting.

- Derek er for lite flink til å starte uten ball!

Han ramser opp tre potensielle andre kantspillere.

- Dagfinn Enerly har potensial, men må bli flinkere uten ball. Øyvind Storflor er rask og driblesterk, men foreløpig ikke start. Trond Olsen i Bodø/Glimt er en ny unggutt som er på vei, sier Mini.

De danske kantspillerne blir nøkkelspillere når Danmark i dag skal slå ut England av årets VM-sluttspill. Rommedahl spiller i PSV Eindhoven i Nederland og er en av Morten Olsens yndlinger. Han sleit med å få seg fast plass på laget, men straks han fikk tillit på landslaget ordnet det seg også på klubblaget. Rommedahl var en viktig brikke to ligatitler på rad i sesongene 2000 og 2001.

Jesper Grønkjær spiller i Chelsea og har vist sine kvaliteter både på klubblaget Chelsea og på det danske landslaget.

FULL FART PÅ KANTEN: Dennis Rommedahl kan gjøre de engelske forsvarerne svimle på kanten med sin utrolige fart. Foto: AFP