Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kanu motarbeider Nigeria

Nwankwo Kanu møtte ikke opp sammen med Nigerias OL-landslag i Sydney i dag. Nå kommer forklaringen: Kanu har bedt om få bli igjen i London med Arsenal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanu var innkalt som en av de overårige spillerne for Nigeria i OL-turneringen. 25-åringen var den største helten av alle da landet vant gull i Atlanta for fire år siden. Men i aller siste liten har Kanu funnet ut at han ikke vil forsvare gullet i Sydney.

- Kanu har skrevet til det nigerianske forbundet og bedt om å bli unntatt fra laget som skal forsvare gullet. Sekretæriatet mottok brevet i helga, og Kanu ga flere grunner til at han ikke vil være med i OL, sier en talsmann for Nigeria.

Kanu har vært usikker på OL-deltakelsen siden han ble tatt ut i en 40-mansstropp i sommer. I mellomtida har Arsenal argumentert med at klubben blir kraftig svekket uten spissen i september.

Men det nigerianske fotballforbundet godtar ikke umiddelbart Kanus avslagssøknad, og bruker nasjonalfølelsen mot den lange angriperen.

- Spilleren har lovt å være med i Sydney. Kanu burde ikke motarbeide sitt eget land, sier talsmannen.

(Dagbladet.no)