Kanu sto for et legendarisk øyeblikk da han scoret sitt tredje fra nesten død vinkel

De ti beste oppgjørene mellom Arsenal og Chelsea.

KANU BELIEVE IT:  Med 15 minutter igjen lå Arsenal under 2-0. Da startet Kanu med sitt show. Nigerianeren scoret hat trick før kampen var omme, og Arsenal vant derbyet. Foto: NTB Scanpix/ Graham Chadwick/ALLSPORT
KANU BELIEVE IT: Med 15 minutter igjen lå Arsenal under 2-0. Da startet Kanu med sitt show. Nigerianeren scoret hat trick før kampen var omme, og Arsenal vant derbyet. Foto: NTB Scanpix/ Graham Chadwick/ALLSPORT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Søndag braker de to London-lagene løs igjen. Mens Arsenal jakter ligagullet er Chelsea for lengst hektet av i kampen. Men kampene mot byrivalen betyr litt ekstra. Derfor kommer Arsenal til å få kamp til døra av London-rivalen.

Vi har tatt et tilbakeblikk og funnet ti godbiter mellom de to klubbene.

1. Chelsea - Arsenal 2-2, mars 1973 Peter Osgood og FA-cupen var svært gode venner. Likevel misset han Chelseas første finale tilbake i 1967, men tre år seinere fikk han sin personlige revansje etter finaleseieren mot Leeds.

Han er også kjent for to andre store FA-cup-hendelser. Han er den siste spilleren som har scoret i samtlige runder, og i kvartfinalen mot Arsenal i 1973 scoret han på en fantastisk volley. Kongen av Stamford Bridge klinte til på helvolley fra 16 meter. Ballen steg hele veien inn i det lengste hjørnet. Målet ble kåret til årets mål i England.

Det var 1-0-scoringen i et oppgjør som endte 2-2. Omkampen vant Arsenal 2-1 etter scoringer av Alan Ball og Ray Kennedy.

2. Arsenal - Chelsea 5-2, april 1979 Et Chelsea-lag i poengnød gjestet Highbury på tampen av 197/79-sesongen. Vel vitende om at et tap ville sende dem ned en divisjon. Etter et mareritt av en 1. omgang lå de under 2-0 etter scoringer av David O'Leary og Frank Stapleton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer