Kaos Beckham

MANCHESTER (Dagbladet): En crossball unna Old Trafford i går ettermiddag: Kaos og hyling inne på et digert kjøpesenter. Årsaken til hysteriet het David Beckham. Han er ute med boka «My World» og brukte to timer på en signeringsferd.

Klokka 16.05. Inn bakveien kom Beckham. Uten kona Posh og barnet Brooklyn. Bokbutikken ble forvandlet til et pressområde, også mellom linjene. Beckham poserte for fotografene med et coolt smil. Han skriver i boka at han velger å ha en offentlig og en privat maske. Han nevner en nordmann på side 60: «Alt jeg husker, er at Ole Gunnar Solskjær fikk beinet på ballen, og deretter at alle ble gale.» Beckham mimrer om Barcelona, United vant Champions League. For øvrig, Ole Gunnar har gitt ut boka «Æ».

Loraine i åtte timer

Loraine Dudley er 14 år, og hun følte også at hun hadde vunnet en gjev pokal i går. - Jeg har stått her siden klokka åtte, mamma og pappa kjørte meg hit, og de har ftret meg, forteller den første i køen av minst tusen. - Du har stått her i snart åtte timer, er det verdt det? Loraine med hektiske røde kinnroser nikker, innrømmer hun er sliten... - Ja, dette er kanskje den eneste gangen jeg kommer så nær Beckham. Jeg er oppvokst i en Manchester United-familie, og dette er like stort for mine foreldre som for meg, vi skal ta mange bilder, sier Loraine og blir stiv i blikket. Rundt henne hvines det. Loraine er klar med boka til snaue 200 kroner, mamma med kamera. Pappa står et annet sted, biter han negler?

En B-kamp

Plutselig. Fra å være en masse mennesker, som sto i pen kø, ble denne delen av Trafford-senteret forvandlet til et viltert hav. Vaktene måtte jobbe for å holde fansen - pluss en look-alike - unna Becks. Etter en time og 24 minutter, vår tur. Beina var stive som etter en B-kamp før vi ble sluppet forbi sikkerhetsvaktene. Fem og fem av gangen. Nervene var under kontroll. David satt der, pent kledd. Bokpusheren av en kvinne dyttet oss inn til stjerna. Vi får cirka 2 x 10 sekunder, vi må fyre løs: - Hva syns du om dette? Beckham skriver navnet sitt som en doktor, ser opp og sier med valium-stemme...
- Funny.
Vi føler at vår tid forlengst er oppbrukt. Bak oss skrikes det, vi kødder ikke med fansen.

- Men David...Hvordan er det med kneet?

- Tusen takk, bare bra. Hyggelig at du spurte. Der og da var vi liksom kamerater på midtbana, helt til ordren: NEXT!

  • Tips: Kjøper du «My World», og setter bøkene etter alfabetisk orden, husk at Beckham kommer etter Beckett og før Bjørneboe. I bokhylla altså.
DAVID BOOKHAM: I går kom han til sine egne, David Beckham, som har gitt ut fansboka «My World». Beckham har skrevet teksten sjøl over 70 sider (140 sider bilder) der han tar for seg sitt unge stjerneliv på og utenfor Old Trafford. Han er oppgitt over pressen som han mener forfølger ham, kona og lille Brooklyn.
KAOS BECKHAM: Når boka kalles «My World», ligger det i kortene at det blir hysteriske tilstander.