Kaos etter trenerangrep

Tre utvisninger og slåsskamp i Bundesliga: - Som å bli løpt ned av en ung bøffel, beskriver Freiburg-manager Christian Streich.

KAOS: Kampen mellom Freiburg og Frankfurt endte i rent kaos etter at David Abraham løp ned motstanderlagets trener. Bilder fra Viaplay. Redigering: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppgjøret mellom Freiburg og Eintracht Frankfurt endte i fullstendig kaos, og med bare 19 spillere igjen på banen.

Det var på overtid at det brøt ut ville tilstander ved Freiburgs innbytterbenk. Hjemmelaget ledet 1-0, og gjestene fra Frankfurt jaktet utlikning. Ballen gikk ut av spill og Freiburg-manager Christian Streich lot bevisst ballen rulle forbi.

Frankfurt-spiller David Abraham var både forbanna og ivrig etter å få ballen i spill, og løp manageren rett ned da han skulle hente ballen. Det resulterte i at omtrent samtlige fra Freiburg-benken løp ut på banen for å ta Abraham. De ville hevne manageren sin og det var tilløp til håndgemeng mellom en stor gruppe spillere.

Se video av hendelsen øverst i saken.

LØPT NED: Christian Streich ligger langflat på bakken etter sammenstøtet. Foto: NTB scanpix
LØPT NED: Christian Streich ligger langflat på bakken etter sammenstøtet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Treneren er hellig

Argentinske Abraham fikk rødt kort etter hendelsen, og etter nærmere konsultasjon med VAR måtte Freiburg-spiller Vincenzo Grifo følge etter ham inn i garderobeanlegget.

Grifo var blant de involverte i massekonfrontasjonen som fulgte etter trenerangrepet, og slo etter Abraham. Tidligere i kampen hadde Gelson Fernandes blitt utvist etter to gule kort.

Kaoset på overtid av kampen har utløst kraftige reaksjoner i Tyskland.

- Treneren er hellig. Det skal ikke skje i fotball. Jeg tror han var frustrert. Han får nok en lang karantene. Vi ser ham ikke før jul, tror legenden Dietmar Hamann, som nå arbeider for Sky Sports. Hamann var innom klubber som Bayern München og Liverpool i løpet av spillerkarrieren.

- Han ble provosert, men slike ting skal ikke skje. Det kommer til å få konsekvenser for alle involverte, sier sportsdirektør i Freiburg, Fredi Bobic.

Saken fortsetter under bildet.

BASKETAK: Abraham og Grifo barker sammen. Foto: NTB scanpix
BASKETAK: Abraham og Grifo barker sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En ung bøffel

I etterkant har Abraham sagt unnskyld til Streich. Han sier at han ville ha ballen hurtig i spill, men gikk for langt.

- Fotball er en kontaktsport, men dette var å gå over streken. Det var en kamp med høy temperatur, men nå er det over. Når jeg er 54 år gammel, kan jeg ikke klandre meg selv for å bli løpt ned av en ung bøffel, sa Streich humoristisk, ifølge The Guardian.

Etter kampen ble alle sammen venner:

- Jeg er virkelig glad for at vi kunne snakke sammen etter kampen, og at alt er fint mellom oss nå, sier Abraham.

Kampen ble avgjort til Freiburgs fordel etter en scoring av Nils Petersen. De ligger noe overraskende på 4.-plass i Bundesliga. Frankfurt er nr. 9.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer