Marek Hamsik:

Kaos før sjokkovergangen

Den slovakiske superstjerna Marek Hamsik er klar for spill i IFK Göteborg.

VILLE SCENER: Marek Hamsik skal etter alt å dømme være klar for IFK Göteborg, og fikk denne mottakelsen da han landet på flyplassen i Sverige. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den svenske avisa Expressen som først meldte om den smått sensasjonelle nyheten som ble bekreftet av klubben selv mandag kveld.

Allerede denne helgen kunne avisa avsløre at det lå an til en potensiell overgang for den nå 33 år gamle slovakiske superstjernen.

Mandag kom bekreftelsen på at Hamsik hadde skrevet under på en kontrakt med den svenske storklubben fram til 30. august i år.

- Vi signerer ikke Marek Hamsik for hans navn. Vi signerer han for hans fotballsmessige kvaliteter, sa sportssjef i IFK og tidligere Stabæk-spiller Pontus Farnerud på en pressekonferanse mandag.

Da Hamsik landet på flyplassen i Sverige tidligere i dag, ble han møtt av øredøvende jubel fra frammøtte IFK Göteborg-fans.

- Jeg var overrasket over at det var så mange folk der med tanke på situasjonen. Men det var hyggelig å se fansen, jeg er veldig beæret, sier Hamsik på samme pressekonferanse.

- Vi ble tatt på senga. Det er bemerkelsesverdig å samle så mange mennesker på denne måten, fortalte Fredrik Svedemyr, pressetalsmann ved polition i Region Väst, til Aftonbladet om seansen.

Han forteller at det hele skal ha foregått i kontrollerte termer, men at de nok hadde vurdert å sende flere styrker enn de to politimennene som var til stede. De ble uansett hjulpet av vektere på flyplassen.

Hamsik skal ha vært enig om å avbryte sin kontrakt med kinesiske Dalian Pro, og skulle egentlig ha signert for moderklubben Slovan Bratislava, melder Expressen.

Den overgangen skal uansett ha strandet da overgangsvinduet i Slovakia er stengt, hvilket betyr at det åpnet seg en sjanse for skandinaviske klubber. Den sjansen har nå IFK Göteborg har tatt.

Hamsiks klubbskifte betyr at slokvakeren må vende seg til ett nytt underlag å spille på. Det bekymrer ikke stjernen.

- Om jeg kunne velge hadde jeg valgt normale gressbaner. Men jeg forstår at det er kunstgress med tanke på været, sier han på mandagens pressekonferanse.

Slovakerens klubbvalg skal i hovedsak dreie seg om å komme i form til sommerens EM. Hamsik er åpen for en eventuell fortsettelse i IFK etter sommerens Europamesterskap.

- Ja, det er en mulighet. Alle prater om etter EM, men nå er jeg et barn som vil spille fotball. Vi får se på det da, sier Hamsik.

33-åringen ble i sin tid historisk da han overtok tronen som tidenes toppscorer i Napoli-trøya. Han viste nemlig selveste Diego Maradona til andreplass, og stoppet selv på 121 scoringer. Siden har Dries Mertens gått forbi de begge.

Mellom 2007 og 2019 fikk Hamsik hele 520 kamper for Napoli, og er med det den spilleren som har flest kamper i klubbens historie. I store deler av de kampene var han også klubbens kaptein.

Han er også den med flest kamper for Slovakia med sine 126 kamper, og nasjonens toppscorer med 26 mål totalt. Han representerte også Slovakia i VM i 2010, og EM i 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer