Formel 1 i Tyskland:

Kaos i Formel 1: - En skrekkhistorie

Fra hete til regnbyger. Hele sju biler kjørte ut, og like mange ganger måtte sikkerhetsbiler på banen som følge av uhell.

BRØT: Nico Hulkenberg var en av førerne som måtte bryte etter at han mistet kontrollen på den våte asfalten. Foto: XPB/Press Association Images.
BRØT: Nico Hulkenberg var en av førerne som måtte bryte etter at han mistet kontrollen på den våte asfalten. Foto: XPB/Press Association Images.Vis mer

Været bød på utfordringer i Hockenheim i Tyskland søndag. Varmebølgen nådde nærmere 40 grader på fredag, men så kom regnet.

- Hvilket løp. Det var veldig vanskelig, sier Max Verstappen til Viasat etter årets andre seier.

I forkant av løpet måtte sjåførene kjøre tre formasjonsrunder bak sikkerhetsbil før de kunne stille til start på den våte asfalten.

Ekstreme værforhold

Til tross for at løpet ble gjennomført, var forholdene ekstremt vanskelige.

SEIER: Max Verstappen vant sitt andre løp for året. Foto: Pa Photos
SEIER: Max Verstappen vant sitt andre løp for året. Foto: Pa Photos Vis mer

Vinner Max Verstappen bommet fullstendig på starten. Lewis Hamilton startet i pole position og Valtteri Bottas på tredjeplass. Det ble derimot ingen seier for Hamilton, som leder sammenlagt. I stedet gjorde det uforutsigbare været til at førerne slet med å holde grepet på banen.

Carlos Sainz var en av sjåførene som skled av, Max Verstappen snurret i 360 grader, men kunne fortsette, Charles Leclerc mistet kontrollen over bilen på 29-fanget og brøt, og deretter krasjet Lewis Hamilton på nøyaktig samme sted.

Verstappen, som både bommet på starten og skled, var plutselig oppe i ledelsen og kjørte hjem sin andre seier for året.

- Det var skikkelig vanskelig å ta rett valg og beholde fokus. Til slutt prøvde jeg bare å gå for seieren og ikke gjøre for mange feil, sier Max Verstappen, som måtte gjøre fem depotstopp underveis.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 30.05.2014 Finske Kimi Räikkönen er tidligere verdensmester i Formel 1 og kjører for legendariske Ferrari. I forbindelse med hans besøk i Norge kjørte han en runde gokart mot dagbladets reporter. Slik gikk det møtet. Video: Nina Hansen / Endre Vellene. Vis mer<... Vis mer

- Skrekkhistorie

Været bidro til dramatiske scener for flere, noe førerne reagerte på i ettertid.

Valtteri Bottas måtte bryte da han kjørte av, og VM-leder Lewis Hamilton endte på 11. plass til tross for en god start. Sebastian Vettel, som lå på sisteplass, utnyttet andres feil og kjørte seg opp til andreplass.

- Det var et fryktelig langt løp, det føltes som det aldri skulle ta slutt. Det var utrolig vanskelige forhold, og jeg er veldig glad for at det tross alt var nok for en pallplass, sier Vettel i intervjusonen etter løpet.

Russiske Daniil Kvjat endte på tredjeplass, hans første pallplassering etter at han ble far.

- Løpet var som en skrekkhistorie. Det var som en berg-og-dal-bane, litt som karrieren min, sier han.

F1-førerne reiser nå videre til Ungarn, hvor sommerens siste VM-løp avgjøres om ei uke.