Kaos i Formel 1

Åtte dager etter bryllupet i Monaco ble VM-ledende Mika Häkkinen trøstet av sin kone Erja: I gårsdagens VM-runde i Formel 1 i Canada ble finnen tvunget til å gi opp med ødelagt girkasse.

De 120000 tilskuere i Montreal så årets mest kaotiske VM-løp. Like etter starten krasjet fire biler, østerrikeren Alexander Wurz fikk seg en luftetur i sin Benetton og landet et godt stykke utenfor banen. Det måtte omstart til, men etter et par små sammenstøt ble det sendt safety car foran feltet for å bremse farten.

Det gjentok seg to ganger til, og i mellomtida var begge Mercedes McLaren-biler med VM-ledende duo Häkkinen og David Coulthard, pluss Williams med Heinz-Harald Frentzen og den tidligere verdensmester Damon Hill i Jordan ute av løpet.

Schumacher på gang

- Jeg ville gire opp i andre, men ingeting hjalp. Giret hang seg opp i første, forklarte finnen Mika Häkkinen.

Den tidligere verdensmesteren, tyske Michael Schumacher i Ferrari, vant Canadas Grand Prix, og knappet Häkkinens forsprang i VM-sammendraget til bare tolv poeng.

- McLaren-bilene var hittil overlegent best teknisk. Men nå har vi med Ferrari gjort såpass store framskritt, at VM kan igjen bli spennende, sa Michael Schumacher etter sin andre seier denne sesongen.