Kaos i Giro d'Italia: Massevelt etter sammenstøt med tilskuer

Alberto Contador blant dem som deiset i bakken.

(procycling.no): Den sjette etappen i Giro d'Italia ropte på spurterne. Etter tre tøffe dager skulle de endelig få sjansen igjen.

Lotto Soudal tok kommandoen for «Gorillaen» André Greipel på de siste kilometerne.

Og tyskeren kvitterte på perfekt vis. Ingen kunne true ham på de siste 200 meterne.

- Vi visste at vi måtte holde posisjonen i front de tre siste kilometerne. Denne gangen åpnet jeg ikke for tidlig, og jeg er veldig glad for denne seieren. Jeg må takke laget, de gjorde en fantastisk jobb for meg, sier Greipel i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Massevelt Seieren gjorde rekken hans med triumfer i treukersritt enda mer imponerende. Nå har han vunnet minst én etappe i samtlige treukersritt han har syklet etter 2007.

Matteo Pelucchi (IAM Cycling) tok andreplassen foran Sacha Modolo (Lampre-Merida) på tredjeplass, men de var i realiteten sjanseløse mot Greipels kjempekrefter.

Flere ryttere veltet med omtrent 200 meter igjen, like bak spurterne lengst fremme i feltet. Flere ble også hindret av velten og måtte nedpå. Sammenlagtleder Alberto Contador var én av dem.

Spanjolen kom seg opp på sykkelen og trillet over målstreken. Men etter målgang ble han tatt hånd om av rittets lege for å undersøke mulige skader.

Velten skjedde da Daniele Colli spurtet på venstre side av veien. En tilskuer sto bøyd over gjerdet, og italieneren dundret inn i ham og gikk rett i bakken. Deretter fulgte flere andre ryttere som også krasjet som en følge av uhellet, deriblant Contador.

Lenge oppskriftsmessig Foranledningen til spurten var lenge søvndyssende.

Oppskriftsmessig kom fem ryttere seg tidlig av gårde i brudd, men de truet aldri det som skulle bli spurternes fest. Kvintetten som våget lykken var Alan Marangoni (Cannondale-Garmin), Marek Rutkiewicz (CCC Spranid Polkowice), Marco Bandiera (Androni Giocattoli-Sidermec), Alessandro Malaguti (Nippo-Vini Fantini) og Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini).

Med snaut 20 kilometer ble det nervøst i hovedfeltet da det var sidevind og flere lag satte fart for å sprekke feltet. Det lyktes ikke, men det førte til at bruddet ble hentet med 15 kilometer igjen.

Tempoet ble holdt høyt i front av feltet da flere av lagene fortsatte forsøkene på å sprenge feltet. Den høye farten gjorde at det ikke kom bruddforsøk, og det var særlig Tinkoff-Saxo og Giant-Alpecin som satte farten.

Men de lyktes ikke med å tvinge ryttere med sammenlagtambisjoner til å slippe hovedfeltet, og dermed endte det med massespurt.

Der var Greipel sterkest.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

 

TOK SEIEREN: André Greipel vant den sjette etappen i Giro d'Italia. Dermed har han vunnet minst én etappe i hvert treukersritt han har syklet etter 2007. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER
TOK SEIEREN: André Greipel vant den sjette etappen i Giro d'Italia. Dermed har han vunnet minst én etappe i hvert treukersritt han har syklet etter 2007. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER Vis mer