Fotball-EM:

Kaos i København: - Henger i lyktestolper

Danskene er i eufori etter utklassingen av Wales i EM.

FULL FEST: Det tok helt av i København da danskene tok seg videre til kvartfinalen i EM. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

- Stemningen er på kokepunktet. Folk er helt euforiske. De tar tak i alle bilene, men alle synes det er gøy. Øl kastes rundt og folk henger i lyktestolpene, forklarer danske B. T.s reporter som er i København.

Feiringen i Københavns gater kommer etter Danmarks overkjøring av Wales i åttendedelsfinalen i EM. Danskene har ikke kommet så langt i et europamesterskap siden 1992. Da vant danskene hele turneringen.

De aller fleste i den danske hovedstaden oppfører seg greit ifølge avisa. Likevel holdt det på tidspunkt på å gå galt.

KAOS: Supportere har samlet seg på toppen av en lastebil. Foto: Reuters
KAOS: Supportere har samlet seg på toppen av en lastebil. Foto: Reuters Vis mer

En veldig glad supporter så sitt snitt for å hoppe om bord på en lastebil.

Mens den hang fra siden av bilen, kjørte lastebilen ganske nær en buss. Og mannen var veldig nær å bli fanget mellom lastebil og buss.

- Det er en som hopper opp på en studentvogn. Samtidig kommer det en buss, og han ser den ikke umiddelbart. Han blir truffet i siden og blir sittende fast, sa B. T.s reporter.

Politiet grep inn

Politiet er i gatene og holder øye med festen. Men selv om det er fester på Københavns veier, så var politiet tilsynelatende avventede med å gjøre så altfor mye, melder BT.

- Politiet kom med to patruljer, og de sto og så på 2000 mennesker som sto i veien. Så kjørte de bort igjen og ga opp. Det var nok en litt for stor oppgave for dem å gjøre noe med det, forklarer B. T.s korrespondent.

FEIRER: Danskene koser seg etter seieren mot Wales. Foto: Reuters
FEIRER: Danskene koser seg etter seieren mot Wales. Foto: Reuters Vis mer

Seinere fant politiet seg nødt i å ta affære da festen gikk over styr.

Blant annet rundt Rådhusplassen i København var det en helt ellevill fest. Såpass god var stemningen at politiet måtte sperre av H.C. Andersens Boulevard.

Dette bekrefter politiet i København på Twitter.

B.T.s reporter i København forteller at det er rundt tre tusen mennesker som er samlet på Rådhusplassen i den danske hovedstaden.

- Nå har politiet begynt skrive ut bøter. Folk er veldig fulle. Det er glasskår overalt. Knuste flasker. Men folk er generelt i festlig humør. Det er ikke noen som er ute etter trøbbel, men folk er veldig fulle, forteller B.T.s reporter på stedet.

Imponerte Hjulmand

Og det er ikke bare i København man har kjent på støtten. En som virkelig lot seg imponere over de danske supporterne i Amsterdam var landslagstrener Kasper Hjulmand.

- Hva skjer nå med de danske supporterne? Det er helt vilt! Fy søren, så sterke de er, sier Hjulmand til BT etter kampen.

De danske supporterne har gjort seg bemerket med sin vanvittige lidenskap, for «øl-regnet» som kommer ved hver scoring, og for hvordan de har etablert en fantastisk støtte til sine gutter.

HYLLER: Kasper Hjulmand lar seg imponere av de danske supporterne. Foto: Pool via REUTERS/Piroschka Van De Wouw
HYLLER: Kasper Hjulmand lar seg imponere av de danske supporterne. Foto: Pool via REUTERS/Piroschka Van De Wouw Vis mer

Det forklarer Hjulmand at har betydd mye for laget.

- Jeg er overrasket! Jeg hadde forestilt meg at danskene skulle være vanvittige, men det er jo vilt! Og det er vi er best, det er når vi står sammen, skulder til skulder, fortsetter den danske treneren.

- Det er her vi er sterke, og hvis det er noe gutta virkelig kunne tenke seg, så er det å dele alt dette med dere, sier Hjulmand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer