Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serie A

Kaos i Ronaldo-debut

Juventus lå under mot Chievo, men avgjorde fire minutter på overtid. Vant 3-2. Ronaldo sendte keeper ut på båre i sluttminuttene.

KOLLIDERTE: Cristiano Ronaldo og keeper Stefano Sorrentino. Sistnevnte måtte ut på båre. Foto: NTB scanpix
KOLLIDERTE: Cristiano Ronaldo og keeper Stefano Sorrentino. Sistnevnte måtte ut på båre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Chievo Verona – Juventus 2-3

Cristiano Ronaldo (33) fikk en OK start i Serie A - men langt fra perfekt - for sin nye klubb, Juventus. Torino-laget møtte Chievo Verona på Stadio Marcantonio Bentegodi i kveld.

Det startet på best mulig vis da Sami Khedira sendte Juventus i ledelsen etter bare tre minutter. Så scoret Chievo to ganger ved Mariusz Stepinski og Emanuele Giaccherini.

Leonardo Bonucci utliknet 15 minutter før slutt. 2-2 så også ut til å bli sluttresultatet, men så sørget Federico Bernardeschi for 3-2 på overtid.

Like i forkant fikk Juventus annullert en scoring, der Ronaldo kolliderte med keeper Stefano Sorrentino. Keeperen måtte etterpå ut på båre. Dommeren mente også at Ronaldo handset etter å ha tatt i bruk VAR.

Fotrapp

Ronaldo var fotrapp og viste mange flotte detaljer. Men scoringen uteble i kveld. Selv superstjerna ser ut til å trenge en viss tilpasningstid i sin nye klubb.

SAMMENSTØT: Chievo-keeper Stefano Sorrentino var tydelig rystet etter kollisjonen med Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix
SAMMENSTØT: Chievo-keeper Stefano Sorrentino var tydelig rystet etter kollisjonen med Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stadio Marcantonio Bentegodi - som tar rundt 40.000 tilskuere - var overraskende ikke helt full. Men spenningen knyttet til Ronaldo var enorm. Han kom fra Real Madrid i sommer for rundt én milliard kroner.

Overgangen var et slag i ansiktet på Real Madrid, en klubb Ronaldo har spilt i siden 2009. Men han sier selv at han trengte nye utfordringer. Og helt sikkert høyere lønn. Portugiseren liker å sammenlikne seg med Lionel Messi og Neymar, og lønna i Madrid var visstnok et stykke bak dem.

Juventus har tatt mål av seg å gjenerobre tronen i europeisk fotball. Den italienske serien har de hatt full kontroll på de siste åra.

Favoritter

Juventus var store favoritter mot Chievo, men fikk overraskende store problemer. Etter 56 minutter ledet hjemmelaget 2-1, etter at Juventus hadde kontrollert spillet fullstendig.

Men så kom Juventus med en sterk sluttspurt. Først 2-2. Så fikk laget annullert en scoring, der dommeren brukte VAR, og Ronaldo var involvert. Han kolliderte med keeper Stefano Sorrentino og så også ut til å handse. Dette anså dommeren som en klar fordel før Mario Mandzukic satte ballen i mål. Dermed ble scoringen annullert.

Keeper Sorrentino måtte ut på båre i kollisjonen med Ronaldo.

Fire minutter på overtid satte Federico Bernardeschi inn den avgjørende scoringen. Da smilte selv Ronaldo.

Alt annet enn seier ville vært en fiasko i debuten.

Hele Norges coronakart