BUSSEN: Boca Juniors-spillerbussen før den ble angrepet av River fans. Tilskuerne knuste vinduene og sprayet med pepperspray. Foto: José ROMERO / TELAM / AFP
BUSSEN: Boca Juniors-spillerbussen før den ble angrepet av River fans. Tilskuerne knuste vinduene og sprayet med pepperspray. Foto: José ROMERO / TELAM / AFPVis mer

Boca juniors angrepet av motstandere

Kaos i superfinale: - Spillerne spyr i garderoben. To er sendt på sykehus

Spillerbussen til Boca Juniors, laget til Carlos Tévez, ble angrepet rett før returkampen i Copa Libertadores-finalen.

I kveld skulle Boca Juniors møte River Plate i det som blir beskrevet som århundrets kamp i Argentina, nemlig finalen i Copa Libertadores. Første kamp endte 2-2 i styrtregn. Nå er returkampen utsatt, rett og slett på grunn av et angrep mot spillerbussen til Boca Juniors.

- Alle spillerne er skadet, de kan ikke spille, sier Christian Gribaudo, lagets generalsekretær til den argentinske avisa Clarin, gjengitt av svenske Aftonbladet.

Det var lenge usikkert om kampen ville bli gjennomført, ettersom flere av spillerne ble skadet i angrepet. Nå har arrangøren Conmebol publisert et brev fra legene som forsikrer at det ikke er noen medisinsk grunn for å utsette kampen. Det skriver The Guardian.

Kampen skal i utgangspunktet starte klokka kvart over elleve norsk tid.

Kutt i armen

Den mer kjente Carlos Tévez, som tidligere har spilt for blant annet Manchester United, City og Juventus, er en av spillerne som har blitt angrepet. Likevel er det ikke han det har gått verst ut over.

- Pablo Pérez og Jara er mest rammet og må på sykehus, sier Gribaudo.

Boca Juniors og River Plate er bitre rivaler. På vei til returmøtet i den viktige finalen, skal tilhengerne til River Plate ha angrepet spillerbussen, kastet stein og knust vinduer. Situasjonen bedret seg ikke da politiet begynte å bruke pepperspray for å roe ned folkemengden. Det endte med at spillerne sleit med å få puste.

Den argentinske avisa skriver at sjåføren besvimte og at seks av spillerne, inkludert Carlos Tévez, ble sendt i garderoben, hvor de ligger og spyr. Perez og Jara ble kjørt til sykehuset etter å ha fått flere kutt i armen.

Eurosport viste levende bilder av at bussrutene knuste av gjenstander som ble kastet mot bussen.

Ifølge sportsjournalisten Juan G. Arango har kapteinen Pérez også fått glasskår i øyet, og derfor usikker om han blir klar til kampstart.

Samme journalist hevder også at dersom Boca ikke stiller opp til kamp, vil laget bli diskvalifisert. Det skal FIFA-presidenten Gianni Infantino har sagt til Bocas president Daniel Angelici. Dette er derimot ikke bekreftet.

Krisemøte

Etter angrepet møttes presidentene fra de respektive lagene i et krisemøte for å vurdere om kampen skulle bli spilt. Arrangøren Conmebol har sagt at kampen er utsatt en time, til klokka kvart over elleve norsk tid. Legene undersøker om spillerne er i form til å gjennomføre.

En rekke argentinske aviser var derimot tidlig ute med å hevde at kampen mest sannsynlig vil bli flyttet til seinere i uka og spilt foran tomme seter.

Tilstanden er kaotisk i Buenos Aires, da det er en enorm interesse for disse kampene. Stadionet er fullsatt, og ifølge Eurosport har nærmere 50.000 tilskuere vært til stede på treningene som har blitt gjennomført tidligere i uka.