Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaos og full krig under valgene på idrettstinget

Hele valget utsatt.

UTLØSTE DRAMATIKK: Jorodd Asphjell ble valgt til første visepresident på idrettstinget søndag. Det var dette valget som virkelig utløste dramatikken.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
UTLØSTE DRAMATIKK: Jorodd Asphjell ble valgt til første visepresident på idrettstinget søndag. Det var dette valget som virkelig utløste dramatikken. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

 Frontene skjerpet seg, og det førte til full krig mellom idrettskretser og særforbund under valget på idrettstinget søndag.

Derfor ble hele valget utsatt. Børre Rognlien ble enstemmig valgt til president. Deretter ble nåværende styremedlem Jorodd Asphjell valgt til 1. visepresident etter en kampvotering mot særforbundenes Christian Anker-Rasch.

Det var dette valget som virkelig utløste dramatikken. Kristin Kloster Aasen fra rytterforbundet ble etter litt om og men valgt til 2. visepresident, men deretter stoppet det helt opp. Særforbundene følte seg overkjørt av kretsene, og dermed gikk både Yngve Hallén fra fotballen, Anne Sophie Hustad fra friidretten og idrettsstyremedlem Geir Kvillum fra padleforbundet ut og trakk sine kandidaturer som styremedlemmer til det nye idrettsstyret. Etter dette ble det tatt en pause slik at de to blokkene kunne samle seg, og etter en liten stund tok den nyvalgte idrettspresidenten ordet. — Jeg har fått gode signaler som går ut på at det er mulig å komme til enighet og samarbeid dersom resten av valget blir utsatt til etter lunsj. Derfor vil jeg be valgkomiteen ta et møte med de ulike kjernetroppene for å komme fram til et felles forslag på resten av styret, sa Rognlien. Han fikk støtte for dette. Dermed ble valget, som bar preg av en farse etter at presidentskapet var valgt, utsatt en drøy time. Det utviklet seg til en skikkelig konfrontasjon på idrettstinget søndag morgen, og alt kaoset rundt valget bunnet i den fastlåste konflikten som kom så klart til syne da saken om tingrepresentasjon ble behandlet lørdag. Noen endring i den nåværende representasjonen ble det ikke, og dermed kommer idrettstinget også om fire år til å bestå av 75 representanter fra både idrettskretser og særforbund i tillegg til idrettsstyret.

(NTB)

Det oppsto dramatikk  under valget av andre visepresident på idrettstinget søndag. Her er skipresident Sverre Seeberg, Christian Anker-Rasch fra Golfforbundet og andre i diskusjon.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Det oppsto dramatikk under valget av andre visepresident på idrettstinget søndag. Her er skipresident Sverre Seeberg, Christian Anker-Rasch fra Golfforbundet og andre i diskusjon. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) og nyvalgt idrettspresident Børre Rognlien diskuterer på idrettstinget søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
Fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) og nyvalgt idrettspresident Børre Rognlien diskuterer på idrettstinget søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media