IRRITERT: Mourinho reiser seg fra benken og går etter Chelsea-assistent Marco Ianni etter han jublet foran Chelsea-benken. Foto: NTB scanpix
IRRITERT: Mourinho reiser seg fra benken og går etter Chelsea-assistent Marco Ianni etter han jublet foran Chelsea-benken. Foto: NTB scanpixVis mer

Mourinho i tottene på Chelsea-benken da Man United og Chelsea spilte uavgjort

Kaos på benken etter sen utligning - Mourinho i klammeri med Chelsea-benken

To scoringer av Anthony Martial så ut til å sikre Jose Mourinho seier over sin gamle klubb i storoppgjøret i Premier League. Så dukket Ross Barkley opp.

  • Chelsea - Manchester United 2-2 (1-0)

En sen, sen utlikning seks minutter på overtid av Ross Barkley sørget for at Chelsea unngikk tap mot Manchester United. Med praktisk talt det siste sparket på ballen sørget innbytteren for at lagene delte poengene og at Chelsea fortsatt er ubeseiret i ligaen.

Det fikk temperaturen til å koke på benkene. Marco Ianni, en av Sarris assistenter, jublet voldsomt over i Manchester Uniteds tekniske sone. Det fikk Mourinho til å se rødt, og portugiseren gikk etter den italienske assistenten. Dermed måtte flere personer gå i mellom partene for å holde roen.

JUBLET: Marco Ianni jubler og gestikulerer til Mourinho og Manchester Uniteds benk. Foto: NTB scanpix
JUBLET: Marco Ianni jubler og gestikulerer til Mourinho og Manchester Uniteds benk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter kampen ønsket ikke Mourinho å kommentere Iannis oppførsel, men bekreftet at Sarris assistent hadde beklaget for sin oppførsel.

MESTVINNENDE: Jose Mourinho viser Chelsea-fansen hvor mange ligatitler han har gitt dem. Foto: NTB scanpix
MESTVINNENDE: Jose Mourinho viser Chelsea-fansen hvor mange ligatitler han har gitt dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kranglingen spredte seg til banen hvor også spillerne begynte å krangle og dytte på hverandre. Etter kampen kom Mourinho med tydelige gester mot tribunene om at han er Chelseas mestvinnende trener noengang.

- Det var mye følelser, dette er fotball, det fortsatte også ute på banen, men det er OK. Til syvende og sist tar man hverandre i henda og da er det greit, sier Antonio Rüdiger til BBC etter kampen.

- «Grusomt» resultat

Det ble nesten en ny taktisk triumf for den svært omtalte Manchester United-manageren. Etter en svak sesong hvor Manchester United på det meste var ni poeng bak Chelsea og de andre lagene på toppen av tabellen, skiller det sju poeng opp til Mourinhos gamleklubb.

Mourinho var svært skuffet over resultatet, kalte det «grusomt» og kunne ikke skjønne hvor de seks tilleggsminuttene kom fra.

- Vi styrte kampen, vi kontrollerte triggerne deres, Hazard og Jorginho. Etter vi tok ledelsen 2-1 hadde vi muligheter til å score det tredje, vi var det beste laget og hadde kontroll. Jeg håper alle dommere gjør det samme som Mike Dean og legger til seks minutter, for jeg skjønner ikke hvor de kom fra. Jeg er fornøyd med alt unntatt resultatet som var grusomt for oss, sier Mourinho etter kampen

At det var nettopp Martial som holdt på å bli helten for Mourinho og Manchester United var ikke det mest opplagte. Franskmannen har foreløpig ikke signert ny kontrakt i Manchester og har i perioder vært ute i kulden under Mourinhos styre.

Den franske angriperen scoret sitt 39. og 40. mål for klubben med to nydelige avslutninger, og viste hvorfor laget punget ut store summer for å sikre seg hans tjenester fra Monaco i 2015.

Chelsea foran

Tjue minutter tok det før vertene var i ledelsen. En corner fra høyre landet på hodet til en totalt umarkert Antonio Rüdiger. Tyskeren headet ballen knallhardt forbi en sjanseløs David de Gea, mens en rasende irritert Pogba hoppet opp og ned var misfornøyd med en lagkamerat, til tross for at det han som hadde ansvaret for å følge Rüdigers løp.

Defensiv dødball har vært et tilbakevendende problem for Manchester United under Mourinho. Scoringen til Råudiger var det 20. baklengsmålet på dødball siden portugiseren tok over Manchester United for litt over to år siden.

Første omgang var preget av et Manchester-lag som ønsket å sette en stopper for Chelseas pasningsspill. Gjennom å ta ut Jorginho i store deler av omgangen ble det ikke den samme flyten i Chelseas angrepsspill som normalt.

For det meste var det en urydd og sjansefattig omgang.

Hazard har vært Premier Leagues heteste spiller denne sesongen, men særlig i den andre omgangen mot Manchester United var kantspilleren så godt som usynlig. Jose Mourinho var tydelig opptatt av å stoppe sin tidligere elev, for Hazard ble felt over ende gang etter gang av Uniteds-spillere. Nemanja Matic og Ashley Young fikk begge gule kort etter gjentatte fellinger av den belgiske eleganten, og etter Youngs siste takling kort tid ut i den andre omgangen lå Hazard nede og haltet kraftig.

Martial ble helten

Chelsea skapte andre omgangs første store mulighet da de Morata i boksen. Den spanske spissen vendte raskt, men fikk ikke nok snert i avslutningen til å få ballen forbi De Gea.

I stedet var det gjestene fra Manchester som kom tilbake. Juan Mata kom seg til et godt skudd, United beholdt trykket høyt på Chelseas halvdel og fikk lagt inn på nytt. Der ble Marcos Alonso liggende nede etter en hodeduell.

Det skapte usikkerhet i Chelsea-forsvaret og Anthony Martial utnyttet det da han dempet ballen på låret og dunket den forbi Kepa Arrizabalaga.

Chelsea jaget et nytt ledermål. David Luiz var nær å sende vertene i føringen, med en heading som strøk utenfor. Så var det N'golo Kanté som fikk godt treff fra 18 meter, men en langtstrakt de Gea fikk akkurat en hånd på ballen.

Det betydde at det ble store kontringsrom for Manchester United andre veien. Juan Mata rundlurte David Luiz ute til høyre, fant Rashford som spilte videre til Martial. Franskmannen dempet ballen og fyrte den elegant nede ved lengste stolpe, ute av rekkevidde for Arrizabalaga.

Manchester United stengte sjappa og så ut til å gå mot tre sterke poeng, men nesten seks minutter på overtid kom sjansen.

Først headet Luiz i stolpen, Rüdiger burde scoret på returen, men de Gea reddet. Spanjolen hadde ikke sjanse da Barkley fikk Chelseas tredje sjanse og med kampens siste spark satt inn utligningen.