Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaos på benken

Da Norge trengte ro og nye krefter oppsto fullt kaos på benken. I hovedrollene Henning Berg, Nils Johan Semb og Claus Lundekvam.

ULLEVAAL (Dagbladet): Historien er som følger: Rett før 0- 1-scoringen til Romania signaliserte Henning Berg at han begynte å få krampe i leggene. Claus Lundekvam fikk beskjed om å ta av seg trøya for å hoppe inn. Da var Norge i angrep. Hadde frispark og mulighet til å bytte.

Men Henning Berg løp selv bort til Semb og så at det gikk bra, og at Lundekvam bare kunne varme skikkelig opp før han kom innpå. Like etter sto Berg i midtsirkelen for å strekke ut. Det så ut som han hadde problemer med å løpe. På den påfølgende kontringen scoret Romania. Berg kom på etterskudd.

- Den krampa hadde ingenting å si for det jeg gjorde i forkant av målet. Jeg hadde ikke løpt opp han spissen der uansett, flirer Henning selvironisk.

Som en tolvåring

Han forklarer situasjonen slik: - De fikk en kontring. Han ene spissen (Adrian Mutu red.anm.) snappet ballen foran Christer Basma, og spilte videre til han nier'n, (Ioan Ganea, red.anm.). På en eller annen måte greide han å få rumpa si foran meg, og dro ballen forbi. Bergdølmo fikk ikke takla, og avslutninga hans var jo bra. André Bergdølmo vil ikke gi Berg skylda for baklengsmålet. - Jeg tar en stor del av støyten for den. Jeg opptrådte som en tolvåring i den situasjonen. Burde ikke latt meg lure, sier han.

- Aner ikke

Men at det var kaotisk på den norske benken rett før den fatale scoringen, det er det ingen tvil om. - Jeg fikk beskjed om å ta av meg tøyet å hoppe inn tre ganger, sier Claus Lundekvam.

- Hva skjedde? - Jeg aner ikke. Hørte ikke hva Henning sa. Alt var veldig kaotisk.

- Var det kaos på benken? - Ja, jeg følte det litt slik.

- Burde du blitt byttet inn før, med tanke på at Henning kjente litt til krampa? - Vanskelig å si. Jeg vet ikke. Noen kan vel hevde det, sier en knapp Lundekvam. Semb forklarer situasjonen slik: - Jeg trodde Henning hadde problemer med låret og ville ut med en gang, sier Semb. - Derfor ba jeg Claus om å rive av seg tøyet. Men så ville Henning fortsette. Det han prøvde å fortelle meg var at vi måtte ha en mann klar. Fordi han begynte å kjenne tendenser til krampe. Uansett: Henning Berg måtte forlate banen drøye ti minutter etter scoringen. - Jeg fikk skikkelig krampe etter en duell, og da hadde jeg ingen sjanse til å fortsette. Men fram til det, følte jeg at det gikk bra. I første omgang følte jeg at jeg spilte en god kamp. Jeg har spilt bedre, men vi hadde bra kontroll.

Vært god

Men det var tvil om Henning skulle få sin 95. landskamp for Norge i går. I Parken valgte Nils Johan Semb å starte med Claus Lundekvam. I går fikk Lundekvam følgende beskjed av Nils Johan Semb:

- Du får ikke spille, men det er ikke fordi du har spilt deg ut av laget. Henning Berg forstår at Lundekvam følte seg bitter og forbannet. - Claus hadde all mulig grunn til det. Han har vært god. Og har like stor defensiv trygghet som meg. Men at jeg ble foretrukket har vel litt med at Semb ville ha noen andre egenskaper utpå der, sier Berg.

BYTTET: Claus Lundekvam (t.h.) bytter med Henning Berg. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
VILLE SPILLE VIDERE: Henning Berg (med krampe) gir Nils Johan Semb beskjed om at han vil fotsette å spille. Like etter scoret Romania. - Jeg hadde ikke løpt opp han spissen der uansett, sier Berg. <!--/BTEK2-->
BESKJEDEN: Claus Lundekvam får beskjed fra Nils Johan Semb om å gjøre seg klar...<!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media