Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaos på kammerset i Hoppuka: - Håpløst, sier NRK-ekspert

Krangler om grønn laserstrek i bakken.

PÅ PLASS I BAKKEN: NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I BAKKEN: NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Alle seks nordmennene hopper Nyttårshopprennet i morgen. Det er klart etter dagens kvalifisering i tyske Garmisch-Partenkirchen. Hjemmehelten Markus Eisenbichler var best. Men størst oppsikt vakte synet som møtte tilskuerne i bakken.

Eller rettere sagt: Mangelen på synet i bakken.

Den grønne laserstreken er blitt en suksess for både tilskuere, hoppere og TV-seere. Den viser hvor en hopper må lande for å ta ledelsen. Det gjør det svært visuelt for publikum. Men under kvalifiseringen i dag glimret laserstreken med sitt fravær for publikum i bakken. TV-seerne hadde den digitalt.

- Alt handler om penger, sier renndirektør Walter Hofer til Dagbladet. Han er tydelig oppgitt på vei ut av bakken i Garmisch. NRK-ekspert Johan Remen Evensen forteller om «kaos før rennet».

- Synd

- Horst Nilgen (mediekoordinator for hopp) kom bort til meg før kvaliken og sa at det ikke ville bli noen grønn strek i dag. Det var synd. Det er et fint hjelpemiddel for både utøvere og publikum. Heldigvis hadde vi den på skjermen digitalt, sier Remen Evensen.

RENNDIREKTØR: Walter Hofer vil ha orden på den grønne streken til i morgen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
RENNDIREKTØR: Walter Hofer vil ha orden på den grønne streken til i morgen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Årsaken til at laserstreken ikke var der, skyldes ganske enkelt krangel om penger. Til Dagbladet opplyser Walter Hofer at det koster 4000 euro - eller i overkant av 36.000 kroner - å bruke den grønne streken under renn.

Arrangøren i Garmisch-Partenkirchen mener det er organisasjonen Hoppuka som må ta utgiften. Organisasjonen Hoppuka mener på sin side at det er arrangøren i Garmisch-Partenkirchen som må betale.

- Det er egentlig litt håpløst alt sammen. Det er bare å stikke i kontakten. I morgen - med rundt 25.000-30.000 tilskuere i bakken - risikerer vi et renn uten grønn laserstrek. Det er synd for produktet skihopping, sier Remen Evensen til Dagbladet.

Krangler

Ifølge NRK-eksperten var det tidligere det tyske skiforbundet som hadde ansvaret for å betale for laserstreken. Nå blir ikke arangøren og organisasjonen Hoppuka enig seg imellom.

- Dette (den grønne streken) er en suksess for tilskuerne. Men vi er avhengig av at arrangøren tar seg av det, sier Walter Hofer til Dagbladet.

- Vi hadde en diskusjon i dag. Jeg har ennå ikke fått en bekreftelse. Men jeg håper at den vil være i bruk i morgen, påpeker han.

- Hva koster den grønne streken under renn?

- 4000 euro, svarer Hofer.

- For langt unna

Ifølge de norske hopperne Dagbladet snakket med etter rennet, hadde fraværet av laserstreken ikke så mye å si for resultatet.

- Den ville uansett vært langt unna der jeg landet, fleipet Anders Fannemel, som er ute av form og kom på 33. plass. Daniel-André Tande ble beste nordmann med åttendeplass.

På plassen bak vinneren Eisenbichler fulgte Stefan Kraft og Manuel Fettner, begge Østerrike.

STORT INTERVJU MED STÖCKL: Dagbladets papiravis i dag.
STORT INTERVJU MED STÖCKL: Dagbladets papiravis i dag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!