Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Femmila i Kollen:

Kaos på t-banen før femmila: - Beregn god tid

Fint vær betyr mye folk.

MYE FOLK: Majorstuen t-banestasjon i 11-tida. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet
MYE FOLK: Majorstuen t-banestasjon i 11-tida. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Det fine været og norsk langrennsinteresse har ført til lange køer og kapasitetsutfordringer for t-banen i morgentimene i dag.

Dagbladets reporter forteller om mange forbannede folk på Majorstuen stasjon en time før femmilsstarten i Kollen.

- Det er mye folk,men vi har også satt inn ekstra kapasitet. Det går skyttel fra Majorstuen og oppover, men det er klart det er mye folk på en gang, sier Gro Janborg, pressekontakt i Ruter, til Dagbladet.

- Det er denne måten folk tar seg opp til Kollen, og det tar litt tid. Det er nok også en del folk som bestemmer seg i siste liten blant annet på grunn av det fine været. Så selv om t-banen har stor kapasitet, så tar det litt tid, sier Janborg.

Emilie Nordskar håndterer pressen for Holmenkollen Skifestival, og forteller at det ikke er utsolgt der oppe, tross den store pågangen.

- Vi hadde litt trøbbel med strømmen i billettsalget i morgen, så det kan ha forplantet seg i litt kø. Men vi har hatt god dialog med Ruter, og er lovet at den økte kapasiteten skal få folk opp i tide, sier Nordskar til Dagbladet.

- Sola skinner og veldig mange vil til Kollen. Folk skal oppleve at logistikken flyter, og vi gjør alt vi kan for å etterkomme det ønsket. Men som vanlig oppfordrer vi folk til å komme tidlig, vi forventer mye folk, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media