Kaos

KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Lyn 3-2. Lyn-trener Vidar Davidsen var ærlig da han forklarte klubbeier Atle Brynestad om årsaken til at de tapte sin første fotballkamp i år: - Jeg bomma på laguttaket.

Davidsens ærlige bekjennelse kom da Lyn-treneren i garderoben etter kampen skulle forklare hvordan den suverene serielederen kunne ligge under 0-3 for Kongsvinger allerede etter 23 minutter - etter å ha holdt nullen i ti av de elleve første seriekampene.

Gamblet

- Jeg bommet på laguttaket. Til denne kampen valgte jeg feil folk i midtforsvaret. I ettertid er det lett å se det, erkjenner Vidar Davidsen overfor Dagbladet.

Lyn-treneren gamblet med å bruke midtstopper Morten Wivestad (26) fra start - hans første A-kamp på rundt to måneder etter nakke- og ankelskade.

Angrepsiver

Verken han eller makker Gudbrand Ensrud klarte å demme opp for Kongsvingers voldsomme angrepsiver i starten - noe som resulterte i to scoringer av nykommeren Torstein Vassdal etter innlegg fra kant i løpet av kampens ni første minutter.

Etter bare 21 minutter torde ikke Davidsen stole på forsvaret lenger. Han tok ut Wivestad og satte inn Yngvar Håkonsen.

Umiddelbart så ikke byttet ut til å hjelpe noe som helst: Bare to minutter seinere økte KIL til 3-0 på et praktfullt skudd av Rune Buer Johansen - Kongsvingers tredje mål på fire målsjanser.

Men så begynte det endelig å sitte i Lyn-forsvaret. Og framover liknet Lyn igjen på en serieleder.

- Burde ikke spilt

- Yngvar gjorde en god jobb da han kom inn. Nå ble vi straffet for feil vi tidligere har sluppet unna med. For vi har hatt dårlige perioder tidligere i sesongen også, sier Vidar Davidsen.

- Sjelden man hører en trener som innrømmer å ha valgt feil lagoppstilling, Davidsen?

- Kanskje det. Men det er ikke noe flaut i det. Vi trenere gjør også feil, og må ta ansvar for det.

Wivestad selv følte at han ikke hadde noe utpå gresset å gjøre - og var glad for å bli tatt av banen.

- Det var nok feil å satse på meg til denne kampen. Jeg følte meg ikke pigg og beina fungerte ikke. Jeg trenger litt mer tid før jeg er klar for A-laget igjen, sier Morten Wivestad til Dagbladet.

Nær utlikning

Lyn reduserte to ganger i andre omgang - og var også nære en utlikning som ville vært fullt fortjent.

- Dessverre var det «feil» spillere som fikk de største sjansene mot slutten, ellers ville vi reist herfra med poeng. Vi er selvsagt sure og grinete over at vi ikke gjør det. I det minste spilte vi god fotball den siste timen. Det betyr iallfall at vi tar med oss noe positivt, og det skal vi ta vare på, oppsummerer Vidar Davidsen.

For Lyn er fortsatt suveren serieleder i 1. divisjon og er like store opprykksfavoritter til tross for årets første tap i går.

roy.wahlstrom@dagbladet.no

<B>KAOS:</B> Vidar Davidsen bomma på laguttaket.