Kaoset: Advarer

Rosenborg-trener Åge Hareide mener fotballen må passe seg og ikke be om særfordeler. Norges Fotballforbund bekrefter at de jobber med å stille lag mot Østerrike, men røper utfordringer.

ROSENBORG-TRENER: Åge Hareide. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
ROSENBORG-TRENER: Åge Hareide. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg-trener Åge Hareide (67) forstår at helsemyndighetene stoppet landslaget fra å dra til Romania. Kampen i Nations League skulle vært spilt klokka 20.45 søndag kveld, men er avlyst.

- Faktisk er det sånn at jeg tror vi er i en posisjon der vi må passe på at fotballen ikke mister «goodwill» i samfunnet, sier Hareide til Dagbladet.

- Vi har fått mye «goodwill» ved at vi får spille kamper. Vi har fått spesielle avtaler med stat og Folkehelseinstituttet. Når de er såpass strenge ellers i landet - og har en regel - så tror jeg fotballen tjener på å følge reglene.

Hareide fortsetter:

- Når smitten har vært i laget, må fotballen forholde seg til de samme reglene som ellers i samfunnet.

Den positive coronatesten til visekaptein Omar Elabdellaoui (28) har kastet Norge ut i kaos. Hva som blir straffen fra UEFA - for ikke å dukke opp til kampen i Bucuresti - er det ingen som vet.

Nå forsøker Norges Fotballforbund å stable et lag på beina av utenlandsproffer. Tidligere Danmark-trener Hareide forstår at NFF prøver på dette:

- Det er for å unngå å bli straffet av UEFA. Vi gjorde det i Danmark for et par år siden. Vi stilte med et amatørlag mot Slovakia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer