SLÅR TILBAKE: Arjen RObben mener han har blitt feilsitert i media. Her er han sammen med sparkede Carlo Ancelotti. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Arjen RObben mener han har blitt feilsitert i media. Her er han sammen med sparkede Carlo Ancelotti. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / NTB ScanpixVis mer

Rykter i Bayern München

Kaoset i Bayern München: Robben ut mot sterke beskyldninger

Arjen Robben slår tilbake mot det han mener er falske uttalelser. Samtidig kommer det fram at det skal ha vært sterk misnøye i Bayern München, før Carlo Ancelotti fikk sparken som manager.

(FourFourTwo): Stemningen i Bayern München har gått fra dårlig til fullstendig kaos. For en snau uke siden ble det kjent at Bayern München-manager Carlo Ancelotti hadde fått sparken som manager i storklubben.

Det skjedde i kjølvannet av 0-3 for PSG i Champions League, og den offisielle forklaringen fra styret var at Bayern ikke hadde levert resultatene som kreves.

Allerede i oppkjøringen tapte Bayern med store siffer i flere kamper (0-4 mot Inter og 0-3 mot Liverpool), og klubben ligger på tredjeplass i Bundesliga.

I dagene som fulgte etter sparkingen kom det fram at Ancelotti hadde fått flere sentrale spillere mot seg den siste tiden. Det bekreftet også klubbpresident Uli Hoeness.

- Det var fem spillere mot Ancelotti, fortalte Hoeness til Westfalenpost.

- Det var umulig å komme bort fra det, la han til.

Klubbpresidenten kom aldri med noen navn, men i pressen ble det spekulert i at Arjen Robben og Franck Ribery skal ha vært to av spillerne som ønsket Ancelotti bort.

TURBULENT TID: Klubbpresident Uli Hoeness og styreleder Karl-Heinz Rummenigge. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB Scanpix
TURBULENT TID: Klubbpresident Uli Hoeness og styreleder Karl-Heinz Rummenigge. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB Scanpix Vis mer

Benekter uttalelser

Det ble hevdet at Robben var blant dem som sto i bresjen for sparkingen, da han ikke ville gi offentlig støtte til Ancelotti etter tapet i Paris.

- Jeg ville ikke svare på det. Jeg er inne i min niende sesong i FC Bayern, og dette er noe jeg ikke har for vane å gjøre, uttalte Robben på spørsmål om laget stod bak Ancelotti.

Deretter dukket det opp sitater i tyske medier hvor Robben angivelig skal ha uttalt at «det var bedre treninger på min sønns juniorlag» enn det var under Ancelotti. Han skal stadig ha kritisert treningsopplegget til Ancelotti.

Hovedpersonen selv avkrefter dette.

- Plutselig er det ting i media som jeg ønsker å ta avstand fra, disse såkalte sitatene er tull, sier Robben til nederlandske NUsport.

Han mener at han ikke forsøkte å få Ancelotti sparket.

- Jeg hater det når slike ting skjer. Jeg er den siste personen som ville gått imot en trener, en lagkamerat eller noen andre. Du må være en mann når noen drar og ikke gå ut mot dem, sier vingen.

UT MOT RYKTENE: Arjen Robben. Foto: Utrecht Robin/action press/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
UT MOT RYKTENE: Arjen Robben. Foto: Utrecht Robin/action press/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Misfornøyd

Bayerns suksess har gått hånd i hånd med prestasjonenen til Robben og Franck Ribery. Sistnevnte har ikke vært i nærheten av toppnivået han viste for noen sesonger siden.

Da han ble byttet ut i en kamp mot Anderlecht i Champions League nylig, kastet han trøya fra seg og var tydelig misfornøyd med avgjørelsen.

Bayern-legende Markus Babbel irriterer seg over at det er manageren som må gå, når det er spillerne som ikke leverer på banen.

- Det irriterer meg at alt går på Carlo Ancelotti. Ribery har fantastiske meritter for klubben og har vært en stor spiller, men det han en gang hadde er ikke der lenger, sier Babbel.

Det blir også hevdet at Ribery personlig ringte til Uli Hoeness da han ble byttet ut i kamper.

- Klubben måtte reagere, men det er akkurat det som er problemet. Dersom Frank Ribery blir fornærmet, vil han ringe Uli Hoeness og da har du allerede tapt som trener, sier Babbel.

Han mener Bayern-spillerne lever i fortiden og på gamle meritter, og at flere av dem ikke har det som kreves lenger.

IRRITERT: Markus Babbel. Foto: AP Photo/dapd/Michael Kienzler/NTB Scanpix
IRRITERT: Markus Babbel. Foto: AP Photo/dapd/Michael Kienzler/NTB Scanpix Vis mer

Ikke fornøyde

Andre spillere som ifølge tyske medier skal ha klaget på treningsregimet til Ancelotti, er Xabi Alonso og Philipp Lahm, som begge la opp i sommer.

Bayern München-spillerne hadde jobbet under taktikeren Pep Guardiola fram til sommeren 2016, og Ancelottis metoder skal ha vært veldig annerledes.

Tyske Kicker skriver at Bayerns styreleder Karl-Heinz Rummenigge fikk besøk av ledende spillere som Manuel Neuer, Thomas Müller og Jerome Boateng, som var bekymret over at treningene ikke var gode nok.

Ifølge avisa skal Ancelotti blant annet ha nektet spillerne å utføre ekstra treninger på eget initiativ. I tillegg skal fitnesstrener Giovanni Mauri ha tilbudt spillerne et treminutters oppvarmingsprogram, skriver Kicker.

Vil ikke si noe

Carlo Ancelotti ble selv spurt om sparkingen da han deltok på en trenersamling i Jerusalem nylig. Han ønsker ikke å bidra til diskusjonen.

- Det er bedre å ti stille om det der, mente han.

Sønnen Davide Ancelotti jobbet som assistenttrener i Bayern. Han hevder at faren hadde et godt forhold til alle i klubben.

- Han er en som delegerer mye, noe som betyr at du har mye ansvar når du jobber for ham. Å få muligheten til å jobbe med ham er veldig lærerikt for meg siden, selv om jeg er partisk, han er den beste i verden, sier sønnen.

Det har også versert rykter om at Ancelotti hadde en italiensk «klan» i trenerstaben, og at han prioriterte slektningene sine, noe som tilbakevises av sønnen.

Ancelotti hadde aldri tidligere blitt sparket midt i en sesong. Nå skal italieneren ta en pause fra fotballen i ti måneder.

TAR EN PAUSE: Carlo Ancelotti. Foto: AFP PHOTO / John MACDOUGALL / NTB Scanpix
TAR EN PAUSE: Carlo Ancelotti. Foto: AFP PHOTO / John MACDOUGALL / NTB Scanpix Vis mer

Flere kandidater

Bayern München håper å ansette en ny manager innen «få dager». Foreløpig er det assistentmanager Willy Sagnol som styrer skuta.

De to navnene som har blitt hyppigst nevnt til å ta over er Thomas Tuchel (44) og Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann (30).

Tuchel står uten jobb etter at han skilte lag med Borussia Dortmund i mai. Nagelsmann er på sin side den yngste manageren i Bundesliga.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har også blitt nevnt som en mulig erstatter. Det vil imidlertid kreve litt jobb for å lokke ham bort fra Anfield.

Også tidligere Manchester United-manager Louis van Gaal har blitt nevnt. Nederlenderen har stått ute jobb siden han fikk sparken etter forrige sesong.

Tidligere Barcelona-manager Luis Enrique er det siste navnet som har dukket opp i diskusjonen.