KRØLL: José Mourinho måtte ta en pressekonferanse utendørs på grunn av varmen. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG/NTB Scanpix
KRØLL: José Mourinho måtte ta en pressekonferanse utendørs på grunn av varmen. Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG/NTB ScanpixVis mer

Kaoset i Kina: Mens fansen raser bedyrer Manchester-klubbene at de kommer tilbake

Manchester United har møtt på flere utfordringer under besøket.

(Dagbladet): Det har ikke akkurat gått på skinner for Manchester United under besøket i Kina.

I dag skulle de røde egentlig møte byrival Manchester City til en historisk kamp, men kampen ble avlyst etter at kraftig regnvær har ødelagt banen i Beijing.

«Det har blitt rapportert at det som skjedde i Beijing 19. og 20. juli er noe av de mest ekstreme værforholdene Kinas hovedstad har opplevd i moderne tid», skriver Manchester United i en pressemelding.

Dekket på arenaen i Beijing skal også ha hatt problemer med sopp, og Manchester Citys banesjef Craig Knight ble fløyet inn for å inspisere forholdene hele 12 dager før kampen skulle spiller.

Ifølge Daily Mail var det 70 personer som jobbet dag og natt for å få kampen til å gå som planlagt - uten hell.

Fansen reagerer

Selv om det var opphold i dag, var gressmatta på OL-stadion Bird's Nest så dårlig at arrangøren så seg nødt til å avlyse kampen rundt fem timer før den skulle sparkes i gang.

Det likte fansen dårlig.

- Vi kom hit i to dager bare for å se kampen. Det føles ikke bra. Jeg syns ikke de som organiserer dette har gjort jobben sin. Vi visste ingenting fordi vi fikk aldri noen beskjed. Dette var første gang vi skulle se Manchester United. Vi gledet oss, sier supporter Bingtzen Lee.

- Hvordan kan de avlyse kampen på en så brutal måte? Jeg har ventet i måneder, og været er fint, sier en en annen supporter ifølge CNBC.

- De har ikke noe respekt for kinesiske fans i det hele tatt! Hvorfor sa de ifra noen timer før kampstart? spør en annen.

- Jeg gikk nettopp av toget. Jeg har bare lyst til å gråte, er det en som forteller.

Det var nok en mager trøst at spillere som Juan Mata og Vincent Kompany personlig sa unnskyld for at kampen ble avlyst.

Mange utfordringer

I tillegg til dårlig banekvalitet, har høy temperatur og luftfuktighet vært en utfordring for engelskmennene, som bare har spilt kamp mot Borussia Dortmund under oppholdet i det asiatiske landet.

Kaoset har ført til at det blir stilt spørsmål ved om det er så lurt av engelske klubber å reise på treningsturer til Asia på denne tiden av året.

Det er selvpromoteringen og pengene som får flere og flere Premier League-klubber til å reise lange strekninger når det er ligapause.

«Været gjør disse turene til et lotteri», skriver Chris Wheeler i Daily Mail.

Manchester-klubbene bedyrer på sin side at de vil returnere til Asia i framtida.

- Det har vært en glede og en ære å få oppleve en så varm velkomst fra folk og supportere her i Beijing, og vi er forpliktet til å spille her i framtida, sier Manchester Citys styreformann Ferran Soriano ifølge engelske The Telegraph.

Manchester Uniteds styrformann Ed Woodward sier:

- Jeg er sikker på at vi vil returnere til Bird's Nest i framtida og gi dem en sjanse til å se laget i aksjon.

José Mourinho og Pep Guardiola skal ha uttrykt mild bekymring over at deler av sesongforberedelsene har blitt spolert.

Dårlig oppladning

Manchester United hadde også en dårlig oppladning da de reiste fra Shanghai til Beijing, hvor spillere og støteapparat var splittet i to fly.

De som satt på det første flyet var heldige, det var ikke de andre.

- De som satt på det andre flyet var uheldige. De kjørte inn i en storm og måtte mellomlande i Tianjin i noen timer. Der forsøkte de å finne en buss videre før flyet kunne ta av igjen. De kom til hotellet etter midnatt, fortalte José Mourinho på en pressekonferanse ifølge BT.

Spillerne måtte også vente to timer i passkø.

Manchester United reiser nå tilbake til England og fortsetter oppkjøringen med en treningskamp mot Galatasaray i Göteborg neste lørdag. Det virker ikke som Mourinho har noe imot det.

- Snart kan vi reise hjem og trene under forhold som er trygge for spillerne, sier portugiseren.

FARVEL: Manchester United-spillerne er på vei hjem til England. Foto: Reuters / Thomas Peter / NTB Scanpix
FARVEL: Manchester United-spillerne er på vei hjem til England. Foto: Reuters / Thomas Peter / NTB Scanpix Vis mer