Kaostilstander da Carlsen tabbet seg ut: - Jeg tror Magnus har gjort en enorm feil

Slik opplevdes dramaet i Sotsji.

TABBET SEG UT: Magnus Carlsen sjokkerte en hel sjakkverden med sitt 26. trekk i dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TABBET SEG UT: Magnus Carlsen sjokkerte en hel sjakkverden med sitt 26. trekk i dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Sotsji var i sjokk etter Magnus Carlsens tabbe i partiet mot Vishy Anand. Nordmannen hadde fått starten han ønsket seg. Det gjensto bare å fullføre jobben. Med rett mengde konsentrasjon og god nok presisjon, ville Anand få det tøft med å berge remis.

Svært tøft.

I alle fall trodde mange det. Det vil si helt til det 26. trekket. For da skjedde det noe. Noe dramatisk. Carlsen gjorde en grov og uvanlig feil. Journalister, støttespillere og tilskuere forsto først ikke engang hva som hadde skjedd. Folk var lamslått.

Noen spurte seg om det i det hele tatt var en tabbe, for det kunne vel ikke være mulig? Det var kanskje bare disse råsterke sjakkcomputerne som hadde hengt seg opp?

- Jeg vet ikke

Ingen turte å konkludere. Ikke umiddelbart.

Manager Espen Agdestein satt inne på presserommet og fulgte internettsendingene med norske journalister. Plutselig så han på meg og måpet.

- Hva har skjedd, Espen?

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke. Jeg tror Magnus har gjort en enorm feil, svarte Agdestein.

Lydene fra de mange tastaturene ble flere og flere og høyere og høyere. Det var en samlet sjakkpresse som febrilsk jobbet med å få bekreftet at computerne faktisk hadde rett, at det var Carlsen som hadde tabbet seg ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer