KEEPER:  Swanseas Angel Rangel (til venstre), måtte trå til som sisteskanse på overtid, da Michel Vorm ble utvist. Her er spanjolen i duell med Cardiffs Craig Bellamy. FOTO: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
KEEPER: Swanseas Angel Rangel (til venstre), måtte trå til som sisteskanse på overtid, da Michel Vorm ble utvist. Her er spanjolen i duell med Cardiffs Craig Bellamy. FOTO: AFP PHOTO / GEOFF CADDICKVis mer

Kaotiske sluttminutter da Cardiff slo Swansea

Høyreback (!) Angel Rangel måtte stå i mål da Michel Vorm ble utvist.

Cardiff-Swansea 1-0

(Dagbladet): Det ble skikkelig dramatikk på tampen av den store Wales-duellen mellom Cardiff og Swansea.

Bortelagets sisteskanse Michel Vorm felte Fraizer Campbell som bakerste mann på overtid, og fikk marsjordre av dommer Mike Dean.

Swansea hadde allerede brukt opp samtlige av sine bytter, så Angel Rangel måtte dermed trå til som bakerste mann de siste tre overtidsminuttene.

Sjansefattig førsteomgang Alt lå til rette for en skikkelig fotballfest, da det første Premier League-oppgjøret i historien mellom de to fant sted på Cardiff City Stadium søndag kveld.

Noen stor førsteomgang ble det imidlertid ikke i Wales.

Det var bortelaget som startet best, og allerede i det fjerde minutt kunne Michu sendt Swansea i ledelsen, da han dempet ballen elegant inne i Cardiffs sekstenmeter, men den påfølgende avslutningen blåste spanjolen himmelhøyt over. Samme mann fikk en ny sjanse bare minutter senere, men skuddet fra rundt 20 meter ble avverget enkelt fra Cardiffs sisteskanse David Marshall.

Skuddet var faktisk det eneste som gikk på mål i løpet av de første 45 minuttene, så da kan man jo tenke seg hvordan resten av omgangen utartet seg.

Bortsett fra et småfarlig frispark fra Cardiffs Craig Bellamy i det 27. minutt, som gikk via muren, endret retning og gikk like over Michel Vorm i Swansea-buret, var det ikke noe mer å skrive hjem om i første omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0, i en omgang der bortelaget var det førende laget.

Caulker avgjorde Det kunne se ut til at hjemmelaget hadde fått kjeft i pausen, for det var et helt annet Cardiff som entret banen i andre omgang.

I løpet av de første ti minuttene etter hvilen, var både Peter Whittingham og navnebror Peter Odemwingie farlig frempå, men mål ble det likevel ikke.

Det ble det imidlertid i det 63. minutt, da Cardiff-midtstopper Steven Caulker stanget ballen i nettet i duell med Chico Flores, og sendte hjemmepublikummet til himmels.

Bare fem minutter senere, var innbytter Wilfred Bony bare centimetere unna å utligne, men markkryperen fra kort hold strøk rett til side for Cardiffs sisteskanse David Marshall.

Da kampen var bare ett minutt unna full tid, var det nok flere av hjemmelagets supportere som satte kaffen i vrangstupen, da samme Marshall var nær ved å slippe inn et frispark fra Jonathan de Guzman fra rundt 30 meter, men Cardiff slapp med skrekken.

Cardiff hadde muligheten til å doble ledelsen da nevnte Rangel måtte trå til i Swansea-buret etter Vorms røde kort, men flere mål ble det ikke på Cardiff City Stadium.