Kapper prisen på United-aksjer før børsnotering

Amerikanske investorer er negative.

FLEST LIGATITLER: Ingen har vunnet flere enn Manchester Uniteds 19 ligatitler i engelsk toppfotball. Nå vurderes klubben også som verdens mest verdifulle. Foto: AP / Jon Super
FLEST LIGATITLER: Ingen har vunnet flere enn Manchester Uniteds 19 ligatitler i engelsk toppfotball. Nå vurderes klubben også som verdens mest verdifulle. Foto: AP / Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United er allerede vurdert til til 2,23 milliarder dollar av finansmagasinet Forbes.

Når klubben børsnoteres i New York i ettermiddag norsk tid er den tradisjonsrike klubben verdisatt til enda mer: 2,3 milliarder dollar - mest i verden blant fotballklubber.

Det går fram av prissettingen på United-aksjene før børsdebuten i dag. Opprinnelig håpet klubbeierne i den amerikanske Glazer-familien på 20 dollar for hver B-aksje.

Ifølge The Guardian blir prislappen på bare 14 dollar - fordi en rekke børsanalytikere er negative. Børsnoteringen sammenliknes med Facebooks fiasko, der aksjekursen har sunket fra 38 til 20 i ettertid.

Bare for fansen Finansrådgiver David Menlow i IPOfinancial sier til avisa at for lite av pengene fra børsen kommer til å havne i klubben, som allerede har for mye gjeld. Dessuten ser han lite vekstpotensial hos klubben som har vunnet ligaen 19 ganger.

Andre finanseksperter mener dette er en investering bare for supportere, etter at United tidligere har droppet å legge ut aksjer på Singapore- og Hong Kong-børsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer