Kappgang-søsken med dobbeltseier

Både Kjersti og Erik Tysse vant i Spania.

Kappgangsøsknene Kjersti Tysse Plätzer og Erik Tysse tok hver sin seier i Grand Prix-stevnet i Spania lørdag.

Det feiret Kjersti med et iskaldt bad i Atlanteren. Tysse Plätzer tok sin fjerde seier av fire mulige i årets Grand Prix-serie på 20 kilometer.

Veteranen gikk på 1.29.38 og kom i mål to sekunder foran den tyske treningskameraten Sabine Zimmer. Regjerende OL-mester Athanasia Tsoumeleka tok 3.-plassen med 1.30.40.

- Suverent. Det var helt rått å se på, kommenterte trener og ektemann Stephan Plätzer overfor NTB.
Hardeste 

Kona var ikke mindre fornøyd. Fire seirer på rad vitner om at hun må ha gjort noe riktig i sine OL-forberedelser.

- Dette var nok den hardeste seieren min. Jeg prøvde å riste Zimmer av meg flere ganger, men hun hang på. Det var ikke før helt mot slutten at jeg fikk en liten luke. Jeg er veldig fornøyd uansett. Jeg vant selv om jeg ikke hadde noen superdag. Det var bra at jeg klarte å presse meg igjennom, sa Tysse Plätzer til NTB.
Medaljekandidat 

Erik Tysse gikk igjen et sterkt løp. Han kom inn på 1.19.20, og 2.32 foran tunisieren Hatem Ghoula på 2.-plass. Ghoula ble nummer tre i VM i Osaka i fjor. Joao Vieira fra Portugal ble nummer tre med 1.21.56. Han tok bronse under EM i Göteborg.

- Dette gir meg bare mer selvtillit, og formen er stigende mot OL. Jeg viser at jeg er medaljekandidat på 20 kilometer i OL, sa Erik Tysse.

SUPERSØSKEN: Erik og Kjersti Tysse virker å være i rute foran OL i Beijing. Foto: Scanpix
SUPERSØSKEN: Erik og Kjersti Tysse virker å være i rute foran OL i Beijing. Foto: Scanpix Vis mer

Tysse forteller formen er såpass at han kan sette inn noen rykk uten at han går over terskelen.

- Jeg fikk vist at jeg er i stand til å gå halve løpet alene. Ghoula fikk problemer da han måtte slippe, og det var nok derfor seieren ble såpass stor. Men jeg hadde nok slått ham uansett.

Det neste for søsknene fra Søfteland er NM i Kappgang på Fana stadion i Bergen. Deretter venter et høydeopphold i St. Moritz.

(NTB)

Kappgang-søsken med dobbeltseier