INNRØMMET DOPING: Kappgjengeren Bertrand Moulinet innrømmet doping - på Facebook. Her er startfeltet fra London-OL, Moulinet er ikke på dette bildet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INNRØMMET DOPING: Kappgjengeren Bertrand Moulinet innrømmet doping - på Facebook. Her er startfeltet fra London-OL, Moulinet er ikke på dette bildet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Kappgjenger innrømmet doping - på Facebook

Bertrand Moulinet.

(Dagbladet): Franske Bertrand Moulinet deltok i OL i London i 2012, i kappgang. Der ble han nummer åtte på 30 kilometeren, og tolv på 50 kilometer. Nå innrømmer han at han har dopet seg.

Og det er på Facebook 28-åringen velger å innrømme sine synder for offentligheten.

- Jeg må informere dere om at jeg har avlagt en positiv dopingprøve, skriver Moulinet. Stoffet det skal dreie seg om er en type Erytropoietin (EPO).

Lei seg Det franske folkehelseinstituttet (OCLAESP) kom hjem til ham i går morges for å utføre et søk, og da skal han ha lagt alle kortene på bordet, og ga dermed opp retten til å få B-prøven analysert.

Ifølge Le Monde skal Moulinet ha forsøkt å gjemme unna en pakke produkter som nå er til analyse.

- Jeg er veldig lei meg overfor de menneskene som alltid har støttet meg og stått bak meg. Jeg kan bare si at effekten er ikke verdt risikoen, og nå må jeg ta konsekvensene, skriver han videre.

- En spøk Franskmannen skal ha vært en dopingmotstander, og uttrykte overfor Le Monde misnøye med kinesernes suksess under OL i 2012. Han gikk langt i å anyte at de var dopet.

Han betvilte også antidopingarbeidet:

- Det er en spøk! Gutta som jukser er ikke engang redd for kontroller. Hvis de opptrer dumt, blir de tatt, men med en god lege bekymrer man seg ikke.