STRAFFES HARDT: Spanias Francisco Javier Fernandez (venstre).Foto: SCANPIX/AP/Thomas Kienzle
STRAFFES HARDT: Spanias Francisco Javier Fernandez (venstre).Foto: SCANPIX/AP/Thomas KienzleVis mer

Kappgjenger utestengt i to år

Javier Fernandez tatt for ukjent dopingmiddel.

|||

Kappgjengerne Erik Tysse og Trond Nymark får en konkurrent mindre denne sesongen, for nå er spanjolen Javier Fernandez utestengt i to år.

Fernandez klarte sølvet på 20 kilometeren i Aten-OL i 2004, men nå er det bråstopp for karrieren hans. Tirsdag offentliggjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) at han er utestengt de kommende to årene.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket dopingmiddel spanjolen har brukt.

Utestengelsen er ferdig i februar 2012, men det er allerede klart at han heller ikke får stille i London-OL senere det samme året. Årsaken er at Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) automatisk utestenger utøvere som blir suspendert i seks måneder eller mer på grunn av brudd på dopingbestemmelsene.

Russiske medier skriver også at europamesteren på 1500 meter for kvinner fra i år, Anna Alminova, har testet positivt. Det ble kjent tirsdag at hun avga en positiv prøve på det forbudte stoffet pseudoefedrin i forbindelse med innendørs-VM i Doha midt i mars.

Hun ble testet etter at hun endte på sjuendeplassen i finalen på 1500 meteren i VM, og nå har IAAF bestemt at hun bare skal utestenges i tre måneder. Viktor Berezov som er medlem av det russiske antidopingbyrået, sier at Alminova hadde fått i seg stoffet etter å ha kjøpt og brukt ikke-reseptbelagt medisin som inneholdt det forbudte stoffet.

Han sier også at det er årsaken til at IAAF godkjente den milde straffen.

(NTB)