Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

Kapret modell: - Har det fint

Eventyrlig sesong for Kristoffer Ajer: Vant tre titler med Celtic og drar til St. Tropez med modellkjæreste. - Hun er fantastisk.

NYTER FOTBALLIVET: Kristoffer Ajer stortrives på samling med landslaget. Her under trening på Ullevaal stadion.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NYTER FOTBALLIVET: Kristoffer Ajer stortrives på samling med landslaget. Her under trening på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

ULLEVAAL / STORO (Dagbladet): Ingen norske fotballspillere vinner flere titler enn Celtics midtstopper Kristoffer Ajer (21). Denne sesongen ble det serien, cupen og ligacupen. Selvtilliten tar han med seg inn på landslaget når Norge møter Romania fredag og Færøyene mandag i EM-kvalifiseringen.

- Vi vant The Treble igjen. Det er fantastisk gøy å være med på, sier Ajer, som kom på årets lag i Skottland.

Vi møter ham på Thon Hotel Storo i Oslo. Det er her landslaget forbereder seg til det som skal skje om to dager. Ajer er bare 21 år, men husker ikke engang hvor mange titler han har vunnet totalt med Celtic.

- Det er sju eller åtte, sier han med et smil.

Se dette innlegget på Instagram

Day off ❤️

Et innlegg delt av Kristoffer Ajer (@kristoffer.v.ajer)

Han har kommet opp som en ny ledertype for Norge. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener han er en potensiell kaptein. Og fra utsida kan det virke som om han lykkes med absolutt alt - også privat.

Møttes i Kristiansand

På Instagram-sidene til han og Marte Köpp har det dukket opp bilder av de to sammen det siste halve året. Hun er norsk modell. Og dette er mer enn bare en flyktig flørt.

- Hun er fantastisk. Vi har det veldig, veldig bra, forteller Ajer.

- Hvordan møttes dere?

- Vi møttes i Kristiansand. Det er ikke noe mer mystisk enn det. Hun har vært mye på besøk i Glasgow. Og så jobber hun litt rundt forbi, så det passer fint.

To kamper med Norge gjenstår av sesongen. Så er det ferie, blant annet i jetsettparadiset St. Tropez.

- Det blir litt Italia og så en tur til St. Tropez med noen kamerater og kjærestene våre. Det blir veldig, veldig bra, forteller Ajer.

Kritikere hevder at den skotske ligaen knapt er noe bedre enn Eliteserien. Men for alle som har vært på Celtic Park er det lett å skjønne hvilken massiv klubb Ajer er en del av. At Celtic skal vinne serien og cupen hvert år, tar supporterne som en selvfølge.

Klubbens suksess måles på det den gjør i Europa. Der det fra utsida kan virke som om Ajer går rundt og skummer fløten, er sannheten en hverdag med press. Det var fiasko i Europa som i sin tid ble Ronny Deilas bane i klubben.

- Det er en stor klubb. Forventningene er skyhøye, forteller Ajer.

- Men det er derfor du elsker fotball. Det forventes at du skal vinne, og det utvikler deg som spiller.

Borussia Dortmund

Han kom fra Start til Celtic i 2016. Etter et låneopphold i Kilmarnock har det bare gått oppover. Han er blitt koblet til storklubben Borussia Dortmund, men den siste tida har det vært stille på ryktefronten. Uten at det plager Ajer.

Giganten med åtte landskamper sier:

- Jeg er kjempefornøyd med å være i Celtic. Jeg spiller for en av verdens største klubber. Jeg har tre år igjen - og jeg har en fin avtale. Det er ikke noe stress i det hele tatt. Jeg elsker å spille på Celtic Park foran fantastiske supportere. Jeg er veldig fornøyd.

Han fortsetter:

- Jeg synes ligaen har tatt seg opp de siste åra. Det er tøffe og fysiske kamper. Det gjør at en ung midtstopper utvikler seg støtt og stadig, så det har vært bra.

Ajer ikke kjent for å gi ved dørene i duellene. Noen hodeskader har han måttet tåle. Celtic trenes av Neil Lennon.

- Det er utrolig gøy å kunne by på seg selv og trykke til for klubben. Det er det også mange andre som gjør i troppen.

Seks poeng

Men nå handler det om Norge. Bare seks poeng er godt nok mot Romania og Færøyene, hvis Norge skal holde følge med gruppelederne Spania og Sverige. De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

- Vi går for å vinne begge kampene, sier Ajer.

- Mulighetene våre svekkes uten seks poeng, framholder trener Lars Lagerbäck.

Kampen mot Romania starter klokka 20.45 fredag.

EM-kvalik
Spania22004-16
Sverige21105-44
Romania21015-33
Malta21012-33
Norge20114-51
Færøyene20022-60