FORSIKTIGE OPTIMISTER: Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen mener Danmark og Portugal er favoritter i gruppa.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSIKTIGE OPTIMISTER: Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen mener Danmark og Portugal er favoritter i gruppa. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kaptein Brede advarer mot Kypros

- Jeg synes det var en tøff trekning.

||| (Dagbladet): Mens ekspertene nestenjubler, og landslagsledelsen sier seg fornøyde, er de gutta som faktisk skal gjøre jobben litt mer nøkterne i sin vurdering av EM-kvalikgruppe H.

Kaptein Brede Hangeland ber folk om ikke å glemme Kypros, som blant annet har levert to imponerende prestasjoner i Champions League med Apoel Nicosia og Anorthosis Famagusta.

- Jeg synes det var en tøff trekning. Kypros er langt bedre enn folk tror, Island kjenner vi godt. Danmark og Portugal er favoritter, skriver Hangeland i en sms til Dagbladet.

- Det vil kreves stabilt gode prestasjoner for å gå videre, mener han.

Gamsten gleder seg
Morten Gamst Pedersen så gruppetrekninga sammen med sin danske lagkamerat Lars Jakobsen, og kunne begynne «mind games» allerede i dag.

- Vi gleder oss. Danmark er gode, og har stabilt kvalifisert seg til de siste mesterskapene. De var heldige mot Portugal i VM-kvaliken, men de vant tross alt borte og spilte uavgjort hjemme, sier Pedersen til Dagbladet.

- Det er jo en interessant gruppe. Det blir tøft. Det kunne vært verre med Spania og England, men alle lagene fra det øverste nivået er gode, sier han.

Nå håper Gamst Pedersen på revansj mot Island, som Norge droppet fire viktige poeng mot i VM-kvaliken sist.

- Vi får håpe at vi får gjort den jobben over to kamper denne gangen. Fortsetter vi sånn som vi gjorde i fjor, med den formen vi hadde, så skal vi kunne slå fra oss, sier han.

- Kan vi vinne gruppa?

- Målet må være å gå videre. Om vi går på ræva videre, for å si det på den måten, spiller det liten rolle, mener Blackburn-proffen.

Riise: Tøft
John Arne Riise mener også at gruppa er tøff, men minner om at man må slå gode lag for å fortjene et mesterskap.

— Førsteinntrykket mitt var at dette var en vanskelig gruppe, men skal vi komme til EM så må vi alltid slå noen store nasjoner. Her blir det mange tøffe kamper, men det er jo det vi trener for å oppleve, og vi må jobbe knallhardt for å stille best mulig forberedt når EM-kvalifiseringen begynner. Jeg gleder meg til disse storkampene, sier Riise til Dagbladet, via sin rådgiver Jan Kvalheim.

Han har klare tanker om hva som kreves for å komme seg til Ukraina og Polen.

— Vi må opp på et bra nivå for å hamle opp med Portugal og Danmark, men også Island og delvis også Kypros er en vrien motstander. Men Drillo er en fantastisk taktiker og er flink til å gi spillerne troen på at dette kan gå. Han har vist før at han finner rett taktikk til hver enkelt motstander. Så blir det opp til oss spillere å vise topp europeisk nivå ute på banen, sier Riise