Kaptein fantastisk

Det kapteinsbindet Martin Andresen fikk i sin 10. landskamp kan bli hans. Det er ingen selvfølge at en skadefri Ole Gunnar Solskjær overtar den jobben.

BEOGRAD (Dagbladet): - På ingen måte, sier Åge Hareide. - Jeg holder Martin (Andresen) veldig høyt som spiller. Og han er også veldig fin inn mot gruppa.

- Og så mener jeg det er viktig at en kaptein spiller midt i banen.

Glad for tilliten

Martin Andresen var Norges klart beste i går kveld. I tillegg scoret han seiersmålet på straffespark. Og han er glad for alt - både seieren, scoring og tilliten.

Og samtidig ser han alle feilene.

- Vi mister ballen for mange ganger i farlige posisjoner, sier han til Dagbladet. - Mot en bedre motstander kunne vi blitt hardt straffet. Men det er positivt at vi prøver å skape vår egen stil og at vi prøver å styre kampene.

- Det er det veldig artig å være med på.

- Overrasket over kapteinsbindet?

- Jeg tenkte ikke på det på forhånd. Derfor ble jeg litt overrasket. Men det er veldig hyggelig å få den tilliten. Og det var moro å lede laget til seier mot en så bra motstander.

Entusiasme

Martin Andresen ser alt det Åge Hareide og alle andre ser. At Norge ikke må være så naive. Men samtidig gleder han seg over trenerens entusiasme når det gjelder å la spillerne få lov til å prøve og feile.

- Åge sier at det er greit at vi prøver sjøl om vi mislykkes innimellom. Det er det vi gjør etter feilen som teller. Men ja, mye av det vi gjorde i denne kampen, må bort. Og det forsvinner også, sier Martin Andresen.

KAPTEINANSVAR: Etter 76 minutter fik Norge straffespark mot Serbia. Kaptein Martin Andresen scoret sikkert. - Det var moro å lede laget til seier mot en så bra motstander, sier Martin.