Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaptein Hålands revansj

LEEDS (Dagbladet): Leeds-Manchester City 1- 2. Alf Inge Håland ble solgt fra Leeds i sommer, i går kveld var han tilbake på Elland Road. Utnevnt til kaptein. Og det ble en helblå revansjekveld for Alfie med Nils Johan Semb på tribunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var ingen god kamp, tøft lokaloppgjør. Alfie spilte sånn midt på treet. Det sier landslagssjefen til Dagbladet. Semb hadde tatt turen over for å sjekke ut Citys nye kaptein og for å snakke med en skadd Eirik Bakke.

Sembs Englands-tur er ikke for å finne opp nye landslagspillere.

- Jeg skal bruke de nærmeste to, tre ukene til å oppdatere meg på spillere som ikke har vært med i troppen, og jeg skal også se spillere som var med mot Armenia, sier Semb til Dagbladet.

- Det ble aldri noe god kamp, men et sånt typisk lokaloppgjør med knallhard innsats og nærdueller, sier Semb som dog så en spiller i ypperste klasse...«Paulo Wanchope var mget god», sier sjefen for Norges kortbuksegutter.

Alfies bud

Alfi Håland og resten av City-gjengen var så opptatt med å feire at ingen av dem rakk å snakke med pressen. Ombord i bussen så vi både vann og Budwieser bli åpnet...før bussen hadde skrudd på frontlysa. Skjønner spillerne godt, det er ikke lange stubben fra seier i Leeds til Manchester by night.

Håland som de første kampene hos City denne sesongen er brukt på midtbanen, i går kveld var tilbake som høyreback. Joe Royle forklarer, manageren som smilte fra City til United:

- Vi kom hit med en plan som vi gjennomførte til punkt og prikke. Leeds presset, men skapte ikke så mye. Vi sto fram som et helhet og jeg har aldri sett Paulo Wanchope bedre, han var verdensklasse, sier Joe Royle.

- Mister Royle, hva med din nye kaptein Håland?

- Hele vår bakre firer var enestående, og Alfie var superb som kaptein og høyreback. Jeg mener fortsatt han er best på midtbanene, men ettersom vi har mange skader valgte jeg å bruke ham bak, og den rollen mestrer han jo bedre enn mange, sier Joe Royle til Dagbladet.

Gjort jobben

Leeds har noen nøkkelspillere skadd, blant annet Harry Kewell, David Batty og Jason Wilcox, og fotball-forstå-seg-påere mener Håland hadde vært god å ha i bakhånd hos Leeds nå:

Nesten rødt

- Alfie gjorde en god jobb for Leeds i tre år, en utmerket fotballspiller som alltid gir hundre prosent. Som i nå. Han har også vist at han er en god spiller for Joe (Royle). Men, da City la inn et godt tilbud på ham i sommer kunne vi si nei. Det var en rett avgjørelse for alle parter, sier en mutt David O'Leary til Dagbladet som forklarer at pengene de fikk på konto ble brukt blant annet til å handle inn den franske midtbanespilleren Olivier Dacourt.

Sistnevnte franskmann havnet i et dytteslagsmål med Håland da det kokte i det blonde huet til nordmannen. Som la franskmannen ned, så begge ble ballsinnsykesyke. Alfie fikk gult kort. Han var nære på det røde like før slutt, da han brukte hånda helt bevisst for å stoppe et framspill rett utafor 16 meteren.

Leeds presset på med det de hadde etter at Lee Bowyer ordnet 2- 1 med hodet, men kaptein Håland og hans mannskap fløy med blå stålvinger.

<B>SJEFEN:</B> Alf Inge Håland førte Manchester City til en overraskende 2-1 seier.