«Kaptein Krig»

Fansen elsker den danske jernmannen, og kaller ham både «Peter den store» og «Kaptein Krig».

-  Selv betrakter jeg meg mer som en hyggelig onkel enn som en jernmann. På banen er det stilen min å være litt tøff. Jeg spiller kontant, men holder meg unna stygge taklinger. Det er stor forskjell på tøft og stygt spill, sier Peter Sørensen til Dagbladet.

Topper spillerbørsen

Han ble kjøpt til Ham-Kam for å være en leder, og har for lengst innfridd forventningene klubben stilte til ham. Etter 11 serierunder topper han også spillerbørsen her i avisa, sammen med Tromsø-kaptein Steinar Nilsen. Fjerdeplassen på tabellen forteller det meste om slagkraften i årets overraskelseslag.

-  Ofrer alt

-  Jeg er ingen stor fotballfilosof, men tror suksessen vår skyldes at alle ofrer alt. Vi har en stil vi er lojale overfor, er motiverte til å gjøre vårt ypperste på banen og har en trener som er flink til å gjøre taktiske valg. Jeg har levd under mange trenere, men aldri møtt en bedre taktiker enn Ståle Solbakken, sier «Kaptein Krig».

-  Helt ukjent

På Hamar er Peter Sørensen publikumshelt, nesten på linje med Ståle «Salvatore» Solbakken. I kveld venter et tøft verbalt møte med Klanen, og knallharde dueller med blant andre Erik «Panzer» Hagen.

-  Peter Sørensen har jeg aldri møtt. Jeg har aldri sett ham heller. Egentlig har jeg ikke hørt om ham engang, sier «Panzer» til Dagbladet.

Han tror ikke Ham-Kam får noen stor kveld på Ullevaal.

-  Vi har hjemmebane, skal være det beste laget og satser på å «drepe» dem med én gang, sier Erik «Panzer» Hagen.

-  Enorm innsats

For Ham-Kam-trener Ståle Solbakken har Peter Sørensen vært en nøkkelmann helt siden han kom til klubben.

-  Peter er intelligent, høyt utdannet og en stor lederprofil. Han har vinnerinstinkt, er sterk mentalt og bedre i lufta enn langs bakken. Begrensningene på banen kompenserer han med enorm innsats og stabilitet. Da jeg hentet ham fra Malmö, var han defensiv midtbanespiller. Vi trenger ham som midtstopper, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Espen Haug (34) har spilt i Vålerenga i seks og en halv sesong, og vært lagkamerat med Peter Sørensen siden han kom til Hamar.

-  Den fødte kaptein

-  «Kaptein Krig» passer veldig godt på Peter. Jeg har spilt med mange gode fotballspillere, men har aldri hatt en lagkamerat med så høy moral. Peter er en person som gir alt, uansett om han er skadd eller i form, om han er i garderoben eller på banen. Han er den fødte kaptein, og den første jeg hadde tatt med meg i krigen, sier Espen Haug til Dagbladet.

Badmintonspiller

Som guttunge var Peter Sørensen en habil badmintonspiller. Nå henter han bare fram racketen og fjærballen én gang i året.

-  Det er når jeg feirer jul hjemme i Danmark, hvor norsk fotball fortsatt ikke står særlig høyt i kurs. Jeg har aldri skjønt hvorfor landslagstrener Morten Olsen har vært så kritisk til fotballen her i landet. Alle lag spiller for å vinne, og bruker de midlene som trengs. Morten Olsen bør konsentrere seg om sitt eget lag, og la andre ha den stilen som passer dem best, sier «Kaptein Krig».

Roser Drillo-stilen

Han skjønner at mange nordmenn heier på Sverige i EM, på grunn av den vedvarende danskehetsen mot norsk fotball.

-  Spillestildebatter er egentlig helt meningsløst. Da Drillo-stilen kom, var det bra for Norge. På en god dag kunne landslaget til og med slå Brasil. Jeg er veldig enig i mye av filosofien bak Drillo-fotballen, og tviler på om resultatene ville blitt like bra med dagens stil, sier Ham-Kam-kaptein Peter Sørensen.

 Sist Ham-Kam spilte tippeligakamp mot Vålerenga i Oslo, vant hedmarkingene 2- 1 (30. april 1995). Sist Vålerenga vant hjemme mot Ham-Kam, var 14. august 1994 (3- 2).

PETER DEN STORE: Peter Sørensen blir kalt «Peter den store» av fansen. Og ikke uten grunn: Her ruver han over Arild Sundgot i kampen mot Lillestrøm i slutten av mai.