Kaptein Kurt forhandlet med McEwen

Ledertrøye mot spurtseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Direkte på Dagbladet.no: Dagens Tour de France-etappe, minutt for minutt 

- Vi beholder den gule ledertrøya, du kan spurte om etappeseieren, lød avtalen Kurt Asle Arvesen (32) inngikk med spurtkanonen Robbie McEwen søndag.

Samme deal inngikk nordmannen med belgiske Tom Boonen. McEwen og Boonen er kapteiner i henholdsvis Predictor-Lotto og Quick Step og har ingen ambisjoner sammenlagt i Tour de France.

Det har kaptein Arvesen og hans Team CSC.- Helt i starten av rittet gikk jeg ned i feltet og snakket med McEwen og Boonen for å gjøre en avtale med dem. Vi skulle holde kontroll på eventuelle brudd i 130-140 km. Så skulle de få ta over showet, forklarte Arvesen til NTB.

Språkmektig

Slike avtaler er helt vanlig i sykkelsporten. Arvesen er delkaptein sammen med «offisiell» sjef Carlos Sastre. Det hender også at australske Stuart OGrady inngår avtaler på vegne av laget.

Årsaken er at begge mestrer flere språk. Arvesen prater flytende italiensk, engelsk og skandinavisk, og han mestrer også spansk.

Og da et femmannsbrudd gikk tidlig, fikk det aldri mer enn i underkant av seks minutter. Med «dieselmaskinen» Jens Voigt og tempospesialisten David Zabriskie i front, spiste Team CSC opp hele forspranget da slutten nærmet seg.

KAPTEIN KURT: Kurt Asle Arvesen er utnevnt til delt kaptein i det danske sykkelproff-laget CSC - antakelig litt fordi han er en språkmektig mann. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KAPTEIN KURT: Kurt Asle Arvesen er utnevnt til delt kaptein i det danske sykkelproff-laget CSC - antakelig litt fordi han er en språkmektig mann. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Så tok McEwen og co. over.- Jeg pratet ikke med Hushovd, da, selv om han også kom sterkt mot slutten, gliste Arvesen, som gledet seg over landsmannens annenplass.

Ødelagt hjul

- Laget er fornøyd. Vi brukte ikke altfor mange krefter, og ledertrøya er fortsatt i god behold. I dagene som kommer kan alt bli annerledes. En skal ikke se bort fra at vi sender folk i brudd, og kanskje kan det bli meg, sa 32-åringen.

Arvesen måtte stoppe opp i samme velt som hindret McEwen kraftig da 22 km gjensto av etappen søndag.

- Jeg veltet ikke, men en annen rytter veltet over forhjulet mitt og ødela det, forklarte Arvesen, som trillet rolig inn til 179.-plass i et samlet hovedfelt.

Lagkamerat Fabian Cancellara beholdt ledertrøya og har fortsatt 13 sekunder til gode på Andreas Klöden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer