: Håndball VM Norge - Montenegro .   Sendt  ubehandlet fra pda. Foto: Bjørn Langsem  /Dagbladet
: Håndball VM Norge - Montenegro . Sendt ubehandlet fra pda. Foto: Bjørn Langsem /DagbladetVis mer

Kaptein Marit satser alt for Norge

Også skjorta.

SANTOS (Dagbladet): Norge - Montenegro 28-27.

Norges lagkaptein Marit Malm Frafjord gikk foran i de hardeste slagene da Norge kjempet seg til gruppeseier i gruppefinalen mot Montenegro i går kveld.

- Det gikk hardt for seg. De er et tøft lag. De har spillere som har spilt Champions League i mange år, og det er et virkelig klassemannskap. Vi er tøffe i forsvar, og de er tøffe i forsvar. Det er godt at man får lov til å bruke litt krefter, synes jeg - at de ikke dømmer på alt.

Riktignok fikk Norge fire tominuttere og Montenegro hele ti. Men det ble også gitt rom for noen reale basketak - og det faller i smak hos Malm Frafjord.

- Det var en tøff kamp, men det er sånne kamper det er morsomt å spille og å vinne, sier hun.

Holder Løke på benken 26-åringen har gjort sakene sine såpass godt i VM at Heidi Løke har blitt sittende mye på benken. Ikke minst på grunn av forsvarsjobbingen, som landslagssjef Thorir Hergeirsson har lagt mye vekt på i gruppespillet. Der kommer de 182 centimeterene til landslagskapteinen godt med.

I går satt forsvarsspillet spesielt godt i første omgang - særlig i perioden der Norge snudde 0-2 til 9-2-ledelse.

- Vi fikk en kjempebra start. Jeg synes vi fikk satt et fantastisk bra forsvarsspill de første 15. Katrine står som en gud i målet, og jeg synes vi kjemper veldig godt.

Viktig hviledag Montenegro klarte likevel å lage spenning da de hentet inn ledelsen sakte men sikkert, og til slutt ble det bare ett måls margin i favør Norge. Ikke minst på grunn av Bojana Popovic - av mange regnet som verdens beste håndballspiller.

- Montenegro er et godt lag. De har en spiller i Popovic som bestemmer seg for å prøve å avgjøre på slutten, og hun scorer mange mål for dem på slutten, men heldigvis holdt det ikke for dem, sier Marit Malm Frafjord.

Gruppeseieren betyr at Norge spiller åttedelsfinale i samme hall og samme by hvor de har spilt alle de fem kampene i gruppespillet - i stedet for å måtte bruke lørdagen på å forflytte seg til Barueri.

- Det var ingen av oss som var klare for å flytte i morgen. Det er ingen som hadde rukket å pakke til i morgen heller, så det var viktig. Det er godt å slippe å bruke dagen på å reising, så kan vi slappe av i stedet.

Etter åttedelsfinalen er det uansett farvel til havnebyen Santos. Resten av sluttspillet spilles da i São Paulo omkring ti mil inn i landet. Går Norge til kvartfinale, blir vinneren av Romania og Kroatia motstander.