Kaptein Zlatan lot maskoten fyre opp fansen

Lagde show og ledet Sverige til seier.

SPREDTE TRYGGHET: Pontus Wernblom (nummer to fra venstre) fikk overraskende starte på bekostning av Kim Källström mot Ungarn, og scoret begge målene for Sverige. Her ved siden av Zlatan Ibrahimovic, som forteller at han spredte trygghet blant de ferske spillerne på laget. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix/Reuters
SPREDTE TRYGGHET: Pontus Wernblom (nummer to fra venstre) fikk overraskende starte på bekostning av Kim Källström mot Ungarn, og scoret begge målene for Sverige. Her ved siden av Zlatan Ibrahimovic, som forteller at han spredte trygghet blant de ferske spillerne på laget. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix/ReutersVis mer

|||
(Dagbladet): Erik Hamrén fikk Zlatan Ibrahimovic til å gjøre comeback for det svenske landslaget i sommer.

Det betalte seg da svenskene i går innledet EM-kvalifiseringen med 2-0-seier mot Ungarn på Råsunda i går.

Og Zlatan, med kapteinsbindet rundt armen, var selvsagt sentral.

Før kampen holdt han og Zoltan Gera en fair play-appell via mikrofon ute på banen. Men før han sa noe, ga Zlatan mikrofonen til maskoten han hadde med seg ut på banen.

— Jeg spurte ham om han ville si noe til publikum. Han var helt nervøs, og sa bare «ja, ja», sier Zlatan ifølge Aftonbladet.

Og pjokken ropte «Heja Sverige» da han fikk sjansen. Etter appellen fra Zlatan og Zoltan ropte den svenske kapteinen til Råsunda-publikum:

- Kom igjen, nå da!

Spesiallaget DJ-mix Men det var ikke bare publikum som fikk starthjelp av Zlatan, som nettopp ble solgt fra Barcelona, der han har vært på kant med trener Pep Guardiola, til AC Milan.

Også i garderoben før kamp tok Zlatan ansvar. Blant annet ved å spille spesialmixet musikk som han hadde fått direkte fra den hotte, svenske DJ-en Sebastian Ingrosso.

GOD START: Erik Hamrén takker Zlatan for jobben etter at den første trepoengeren er i havn i EM-kvaliken. Til venstre RBKs Mikael Lustig. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix
GOD START: Erik Hamrén takker Zlatan for jobben etter at den første trepoengeren er i havn i EM-kvaliken. Til venstre RBKs Mikael Lustig. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix Vis mer

— Vi spilte musikken hans før kampen og ladet opp til den. Det hjalp oss, sier Zlatan.

Zlatan sier han koste seg over å være tilbake.

- Med tanke på alt som har hendt, ville jeg bare ut og spille mitt eget spill, kjenne gleden og spille fritt - slik som jeg kan spille og som jeg vil spille. Jeg ville bare ut og kjenne meg fri som en fugl.

Roet nervene Spissen forteller også at han oppdaget nerver blant noen av de ferske lagkameratene sine.

- Jeg så at noen var litt nervøse, men det er normalt. Det er første konkurransekampen for dem. Det er en helt annen mental greie foran en tellende kamp enn før en treningskamp, sier Zlatan til Expressen.

Zlatan er ikke mer beskjeden enn at han tror han roet nervene ved sitt blotte nærvær.

- Jeg tror de følte seg trygge bare man var ved siden av dem, at om de overlot det til meg eller noen av de andre rutinerte spillerne så ville det løse seg. Man skal være litt nervøs, for det betyr at det er noe som venter når man kommer ut på banen, sier Zlatan.