Kapteinen advarer mot ny stil

Men Riise jubler.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det er snart fem år siden Åge Hareide ble landslagssjef, men fortsatt leter han etter stilen som kler Norge best.

I 1-1-kampen mot Irland vraket han sin tradisjonelle 4-3-3-formasjon til fordel for en mer eksperimentell 4-3-1-2-variant. Det falt i smak hos John Arne Riise - som stortrivdes med en mer offensiv rolle.

- Siden vi spilte uten ving fikk jeg kanten for meg selv. I tillegg fikk jeg ballen hver gang jeg gikk framover. Jeg føler at vi fikk vist oss fra en god side på en grå dag. Det var tøft av Åge, men jeg føler at vi besto testen, sier Riise.

- Blir mer sårbare

Om Hareide velger å kjøre med samme formasjon i VM-kvalikkampen mot Island 5. september gjenstår å se. Kaptein Brede Hangeland ser ikke bort fra at Norge kan tjene på det rent offentivt. Men advarer mot at gevinsten går på bekostning av den defensive tryggheten.

- Det gir oss mer trøkk på topp med to spisser og én like bak dem. Men vi blir mer sårbare på kantene, og backene blir veldig isolert én mot én. Vi får noe, og gir noe, sier Hangeland til Dagbladet.no.

- Hva foretrekker du?

- Som forsvarsspiller liker jeg å ha det trygt bakover, sier han.

STORT ØYEBLIKK: Brede Hangeland var stolt over å ha ledet Norge for første gang som kaptein. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
STORT ØYEBLIKK: Brede Hangeland var stolt over å ha ledet Norge for første gang som kaptein. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

Spesielt betryggende var det i hvert fall ikke da Irland tok ledelsen like før pause. Hangeland forsøkte å legge ballen ned til Martin Andresen, men slurvet, og var for passiv da Robbie Keane smalt inn 1-0 sekunder senere.

- Det så ut som han skulle dra en ny skuddfinte der, og hvis du sklir er du helt utspilt. Det er lett å si nå i ettertid, men jeg skulle nok ha prøvd å sette inn en takling, forklarer han til Dagbladet.no.

Skryter av makkeren

Sist gang Norge holdt nullen var borte mot Bosnia i oktober i fjor. Og selv om Irland skapte relativt lite med unntak av scoringen, har Brede Hangeland og Tore Reginiussen ennå til gode å gå av banen uten baklengs når de har spilt sammen i midtforsvaret.

Fulham-stopperen vet at det ikke er godt nok - men gir uansett makkeren og målscoreren de beste skussmål.

- Tore er i ferd med å bli en internasjonal spiller, sier han.

- Hvordan er kjemien mellom dere?

- Det fungerer bedre og bedre, selv om vi har mye å gå på, og fortsatt ikke har holdt nullen. Men Tore er veldig god, og har imponert i sin inntreden på landslaget, sier Hangeland til Dagbladet.no.

Kapteinen advarer mot ny stil

Selv fikk han ingen spesielt minneverdig debut som landslagskaptein, men følelsen av å bære båndet rundt armen var uansett stort.

- Det var litt spesielt før kampen. Det var et stort øyeblikk å lede laget ut på Ullevaal.

FIKK KANTEN FOR SEG SELV: John Arne Riise var fornøyd med omleggingen av formasjonen som ga hanm mer spillerom offensivt.